Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Hit-forfatter og feminist-ikon lægges for had af sine egne fordi hun insisterer på fair rettergang også for mænd

Screenshot
Screenshot

Det er ikke længe siden, serien Tjenerindens fortælling - The Handmaid's Tale - var et stort hit på HBO.

Serien er baseret på bogen af samme navn skrevet af forfatter og feministisk ikon Margaret Atwood. Og den handler kort fortalt om en fremtid hvor mænd undertrykker kvinder.

Men sådan kommer det ikke nødvendigvis til at gå - og i den vestlige verden er det heller ikke just sådan, nutiden ser ud.

Det har Margaret Atwood måttet erkende efter hun er kommet i strid modvind for at have forsvaret fair og åben rettergang for en professor anklaget for sexchikane ved University of British Columbia.

"Margaret Atwood bekymrer sig mere om stakkels små anklagede mænd end hun gør om ofre for fucking voldtægt"

Det er blot en af de mange anklager som nu rettes imod forfatteren.

Mange feminister, forbundet med #metoo-bevægelsen, anser nu Margaret Atwood for en forræder, fordi Atwood ikke uden videre vil acceptere, at så snart der foreligger en anklage imod en mand, så foreligger der per automatik også et bevis for at der er sket en forbrydelse mod en kvinde.

Selve den sag, som har bragt Atwood i bad standing blandt sine tidligere så trofaste feminist-fans, startede faktisk før #metoo-bølgen skyllede ind over de vestlige samfund.

Sammen med en række andre personer havde Atwood underskrevet en opfordring til University of British Columbia om at åbne op for sagen imod den anklagede professor, så det blev muligt at bedømme hvad der var op og ned.

Konklusionen på sagen blev, at der ikke havde fundet sexchikane sted, men alligevel blev professoren fyret fra universitetet. Det virker jo uretfærdigt på de fleste almindelige mennesker og altså også på Atwood.

Og universitetet følte sig ikke engang forpligtet til at give en forklaring på det løjerlige forløb.

Men for mange feminister er bare det at hævde at nogle mænd er uskyldige og at nogen kvinder anklager falskt i sig selv et tabu og komplet anatema. Det er faktisk en form for forbrydelse blot at tænke dette.

Derfor ser man nu mange steder en udvikling hvor de mere moderate feminister kommer under pres, fordi de mere radikale og ekstreme udskammer dem som "dårlige feminister".

Med til historien hører også den kendsgerning, at Atwood har fået opbakning fra en del feminister og en masse andre mennesker.

Det interessante spørgsmål, som Atwood stiller, er grundlæggende:

Ovenpå #metoo, skal vi så forbedre retssystemet - eller skal vi helt opgive det?

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Organisationer: 
Feminismen#metoo
Emner: 
kulturudland

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil