Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Facebooks bekymrende censur

Peter Seier Christensen
Screenshots: Peter Seier Christensen

Så har jeg også oplevet det.

At få et opslag på Facebook slettet og blive udelukket i en periode.

Hvad var min brøde så?

Jeg delte en tabel fra Danmarks Statistik, som dokumenterer ikke-vestlige efterkommeres overkriminalitet. Altså delt faktuelle oplysning fra en endog meget troværdig kilde, Danmarks Statistik.

Jeg skrev opslaget som del af den debat, der har været de seneste dage i forbindelse med Özlem Cekics påstand om, at 97 % af mennesker med minoritetsbegrund ikke er kriminelle. Statistikkerne modsiger dette, og det gjorde jeg opmærksom på.

Som det fremgår, er der intet i opslaget, som kan betegnes som hadefuld tale eller fake news. Jeg ved ikke, hvorfor Facebook valgte at slette mit opslag. De giver ingen begrundelse, beslutningen kan ikke ankes, og Facebook kan ikke kontaktes.

Der fremføres ofte, at Facebook er en privat virksomhed, og at de derfor selv kan bestemme, hvad de ønsker at bringe på deres platform. Problemet er blot, at Facebook er så dominerende, at de har stor betydning for meningsdannelsen, og det er derfor yderst problematisk, hvis de indfører censur.

Det er 3.5 millioner Facebook konti i Danmark. Til sammenligning har den største avis, Politiken, et læsertal på i størrelsesordenen 300.000. 

Der har været skrevet meget om, hvorvidt det amerikanske valg blev påvirket af misinformation fra russiske annoncører på Facebook, og dette kommer vi sikkert til at høre meget mere om. Dette er dog det rene vand i forhold til den påvirkning, som Facebook og andre store spillere som Google og Twitter kan udøve, hvis de vælger at gøre det.

Dette er indtil videre underbelyst i medierne. Jeg synes, at det er en problemstilling, som bør tages alvorligt. Det er uacceptabelt, hvis private de-facto monopolvirksomheder får væsentlig indflydelse på meningsdannelsen i Danmark.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09
Organisationer: 
Nye BorgerligeFacebook
Emner: 
politik

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil