Primære faneblade

En algebehandling af tag sikrer det er rent og holdbar

Annonce

Kommercielt

Som enhver husejer ved, så er det meget vigtigt at holde ens tag rent for alger og andre planter, som kan ende med at gøre stor skade på taget. Derfor kan det af og til være nødvendigt at få foretaget en rensning af tag, hvor man går ind og fjerner de alger, som er på taget. Det er meget sjældent, at man helt kan undgå, at der kommer alger på taget. Derfor kan man lige så godt acceptere det faktum, at der af og til vil være alger på taget. Det bedste man kan gøre, er at få foretaget en algebehandling af taget regelmæssigt som en del af ens vedligeholdelsesplan. Så kan man være sikker på, at taget nok skal klare sig i mange år. 

Du kan læse mere om algebehandlig af tag her

Med rensning af tag holder det længere

Selvom det kan gøre lidt ondt på pengepungen, så vil de fleste opleve, at det at få foretaget forskellige renoveringer af hjemmet kan gøre, at de forskellige konstruktioner holder bedst og længst muligt. For det er de forskellige renoveringer og vedligehold, som gør, at ens hjem generelt vil være bedre til modstå klimaet og diverse påvirkninger, som vejr og vind kan give. Dette gælder også taget. En årlig algebehandling af dit tag kan gøre, at dit tag vil holde meget længere. Dette kan i sidste ende også være med til at dit hus vil være mere værd, da taget vil være i god stand.

Måden, hvorpå en algebehandling foregår, er som regel ved at man kontakter et firma, som er specialiseret inden for dette område – da det oftest er besværligt og usikkert at gøre selv. Når først du har fundet det rette firma, handler det om at finde en dag, hvor de kan komme og foretage den ønskede rensning af taget. Hernæst kommer de og sprøjter taget med en slags algefjerner, som nedbryder algerne. Der vil typisk blive brugt en miljøvenlig algefjerner, så man ikke skal bekymre sig om miljøet, taget eller resten af ens bolig. Afhængig af mængden og tagets stand vil der kunne være forskellig tid på nedbrydningsperioden af algerne. 

Algebehandling af tag bør foregå skånsomt

Når man skal have lavet en algebehandling af taget, er det vigtigt, at det foregår meget skånsomt og det er en af grundene til, at man aldrig selv bør gå i gang med at foretage denne rensning. For i værste tilfælde kan man gøre mere skade end gavn – enten ved ikke at have viden om den rette væske eller det rette udstyr. Mange begår også den fejl, at de går op på taget, og det er sjældent, at taget kan holde til dette, hvis man ikke ved, hvordan man bør færdes på taget. Lad hellere professionelle klare en sådan opgave for dig. Og vær dermed vis om, at dit tag er i gode hænder og der bliver gjort bugt med algerne på en måde, så det skal gøres så sjældent som muligt.

annonce
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn