Identitet

Danmarks magasin om identitetspolitik – #idpol, men også om væren og eksistens, og essens.

På FOLKETS.DK blev der skrevet om identitetspolitik længe før det blev et emne i de øvrige medier. Den tradition gør vi ære med magasinet Identitet – #idpol.

"Jeg har ikke brug for Vestagers hjælp til mit opgør med Facebook"

Skrevet af Lennart Kiil

Det ser ud til at Facebook rent indholdsmæssigt har toppet i kvalitet.

På det seneste er Facebook på mange måder blevet en kampplads for identitetspolitik, hvor angiveri er blevet en helt normal strategi for mange folk, når de læser noget hos andre, de ikke bryder sig om.

Problemet er så at Facebook ikke bruger ressourcerne på ordentligt at undersøge hvad der er op og ned i en given sag, men i stedet lemfældigt blokerer, censurerer og udelukker.

På den måde har Facebook givet alt for meget magt til de folk, som har travlt med som enkeltindivider eller i fællesskab at anmelde andre – og dermed ofte blokere for indhold de ikke bryder sig om.

Og der er jo rigeligt med indhold på Facebook som man ikke bryder sig om. Ufattelige mængder hadtale og uanede mængder af ligegyldigheder og vrøvl.

Personligt har jeg aldrig anmeldt nogen for noget på Facebook, og antallet af folk, jeg har blokeret fra at kunne poste på min "egen" Facebook-væg, kan tælles på en hånd. Man jeg har da mange gange ærgret mig over meget af det som bliver lukket ud derinde.

Problemet er også at censuren på Facebook rammer forbi.

Men det er ofte reelt og velunderbygget indhold, der måske kunne flytte lidt på folks opfattelser, som censureres – mens al tomgangssnakken får lov at blive stående.

Læg dertil at Facebook er blevet proppet til med blinkende lygter, notifikationer for alt mellem himmel og jord, pjattet grafik, GIF's og alt muligt andet halløj, måske i et desperat forsøg på hele tiden at stimulere brugeren mere og mere.

Jeg har fået nok.

Og det kender jeg også flere andre der har.

Desværre mener nogen så, at politikerne skal gribe ind.

Det var dog den stiveste!

Nej, tak.

Jeg foretrækker at tage mit eget lille opgør med Facebook. Moderat og mådeholdent, men baseret på klar overbevisning og sikker retning.

Og hvis nok andre også gør det, så vil Facebook også igen blive styret i en bedre retning eller alternativt med tiden blive mindre og mindre relevant.

Vi kan godt uden politikernes hjælp – politikerne som jo nok alligevel på sigt ikke selv kan modstå fristelsen til at gøre Facebook og andre teknologigiganter til værktøjer for deres egne mere eller mindre totalitære ambitioner.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872