Primære faneblade

Pixabay
Pixabay

Den sværeste dag i køkkenet indtil nu

Del Den sværeste dag i køkkenet indtil nu
Like F

Nu er det snart lørdag igen, så I skal have historien fra sidste lørdag - min hidtil travleste dag:

Jeg kan normalt sove til klokken ca. 09.00. Min arbejdsdag slutter almindeligvis ca. 22.00. Aftalen med de andre er, at jeg står for al anden mad end morgenmad.

Jeg får således lov at slumre lidt om formiddagen. Jeg kan godt lide stilhed, så det er godt for mig at have lidt fred om morgenen.

I snit går jeg ca. 16 km om dagen her på arbejde. Det siger min skridttæller. Jeg havde nogle støvler på den første uge. Det fik jeg så ondt i anklen af, at den hævede betydeligt og jeg haltede afsted.

Nu går jeg i nogle specielle kondisko, der kan klare de lange dage. Når jeg kommer hjem til feriehuset (et hus der ligger i forlængelse af hotellet) om aftenen, så tænder jeg pejsen og inden jeg går i seng, så sætter jeg skoene foran den, så de er tørre til dagen efter. Jeg kan ikke lide at træde ned i fugtige sko om morgenen.

Tilbage til i går.

Vi havde en personalefest på 11 mand. En var veganer. Det havde jeg glemt, så det skabte ekstra travlhed, da maden skulle serveres.

Jeg lavede mørbradbøffers af en mørbrad og det jeg skar fra, lavede jeg sauce af sammen med urter og grønt, rødvin og portvin. Afrundet med double cream og smør. Jeg er ikke vild med at smide ting ud. Kun hvis de er dårlige eller af ringe kvalitet.

Til mørbradbøfferne fik de grov ærtemos, en creme af brændte peberfrugter, stegte kartofler og sauce. De var meget tilfredse for denne ret. Det var jeg glad for.

Samtidig med at de 11 skulle have hovedret, var der en lokal herre, der for nogle dage siden var ilter over, at der gik nogle timer fra, at han gerne ville bestille mad-ud-af-huset til at jeg ringede ham op og snakkede om menuen med ham. Faktisk ringede jeg til ham inden jeg skulle køre aftenservice samme dag, som han ringende ind og spurgte ham, hvor mange personer de ville blive og hvor mange retter, der var tale om. Jeg fortalte ham, at når jeg havde afviklet aftensmaden for vore gæster, så ville jeg ringe ham op igen.

45 minutter senere ringede han Daniel op og brokkede sig over, at jeg endnu ikke havde henvendt mig. Han sagde, at han ville give stedet dårlig omtale og afbestilte maden. Det irriterede mig groft. Så jeg ringede ham s'gu op igen. Fanden tage mig!

Jeg forklarede ham bestemt, at modsat de tidligere forpagtere varmede jeg altså ikke bare mad op fra fryseposer og jeg synes det var ærgerligt, hvis vi skulle komme på tværs med hinanden så tidligt i forløbet. Han besindede sig og jeg foreslår ham en menu. Jeg sagde at nu var det første gang, så han måtte selv bestemme prisen. Det ville han ikke. Så sagde jeg 125,- pr. person; venskabspris. Han sagde ”nej, jeg vil sku give 150,-”. Så 150,- kroner pr. person blev det.

Til hovedret fik de stegt torskeloins med græskarpúre (med brunet smør), grov ærtemos, stegte kartofler med rosmarin og timian og råsyltede rødbedestrimler. Desserten var chokolademousse med topping af hvid chokoladeganache og ristede nødder.

Nu håber jeg de synes maden var god. Jeg gjorde mig umage. Og det er vanskelig for mig, da jeg ikke har erfaring fra storkøkken. Og så laver jeg alt fra bunden. Det gør mange restauranter ikke. Men det kan jeg skrive om en anden gang.

Udover de 11 til fest og 5 ud af huset, havde jeg også 5 spisende i restauranten. Og det inden for 45 minutter. To retter til alle. Så jeg var godt tilfreds med at få skudt portioner af på under en time, selvom Daniel hjalp med anretningen af et par hovedretter.

Jeg fik min sag for. Det kan jeg sige jer.

Og sådan gik endnu en dag på hotellet.

KH,

Nick

Nick Mogensen beretter om livet som selvstændig og forpagter

Udgivet for :
Emmanuel Macron. Foto: Austrazil / CC BY-SA 4.0
Del Den sværeste dag i køkkenet indtil nu
Like F
Udgivet for :
"Gule veste" demonstrerer imod afgifter i Frankrig. Foto: Obier / CC BY-SA 4.0
Del Den sværeste dag i køkkenet indtil nu
Like F
Udgivet for :
Foto: Pixabay
Del Den sværeste dag i køkkenet indtil nu
Like F
På 3. pladsen med 712 delinger:
Lars Løkke Rasmussen. Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf ikke angivet
Del Den sværeste dag i køkkenet indtil nu
Like F
På 2. pladsen med 1185 delinger:
På 1. pladsen med 1504 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del Den sværeste dag i køkkenet indtil nu
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 300 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)