Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Debattørens mediemanifest: 5 regler alle bør følge

Pixabay
Betalingsmur. Foto: Pixabay
<p>Debat og opinion bag en betalingsmur giver simpelthen ingen mening. Medierne er blevet for grådige og modtager endda mediestøtte som skulle fremme den folkelige meningsudveksling.</p>

Mit mediemanifest

1. Jeg læser og deler ikke debatindlæg der er gemt bag en betalingsmur.

Det er en uskik at flere og flere medier gemmer debatindlæg væk bag en betalingsmur - endda i de fleste tilfælde samtidig med at de modtager betydelige støtte-beløb fra staten der principielt netop har til formål at fremme den såkaldt demokratiske meningsudveksling.

2. Jeg skriver ikke debatindlæg til medier, som gemmer deres opinionsstof bag en betalingsmur.

Jeg vil ikke bidrage til medier som udelukker hovedparten af danskerne fra at kunne læse mine debatindlæg, og jeg vil ikke stå i den situation at jeg sender folk hen til en "teaser" hvor resten af mit indhold så er forbeholdt nogle andre.

Når jeg skriver holdningsstof er jeg netop interesseret i at nå så mange forskellige læsere som muligt og ikke bare det segment som abonnerer på en bestemt avis. Der bliver for meget ekkokammer over sådan et lukket rum.

3. Jeg foretrækker at skrive på et åbent medie med nem adgang for alle frem for i en amerikansk mediesilo der er kendt for mere eller mindre vilkårligt at udelukke brugere i kortere eller længere perioder og censurere indlæg som ikke er hverken hadtale eller faktuelt forkerte.

Det er fuldt forståeligt at man som medie ikke vil lægge platform til for eksempel ekstrem hadtale, trusler eller andre ulovligheder. Men når Facebook begynder at censurere ordentlige indlæg nærmest på må og få, er grænsen nået.

4. Jeg foretrækker at skrive mine indlæg på et medie som er frit og ikke modtager mediestøtte.

Mediestøtten er en skadelig og umoralsk overførsel af penge fra almindelige skatteydere til en løngruppe som tjener flere penge end de mennesker penge tages fra. Jeg vil ikke støtte medier med gratis indhold til dem, hvis de modtager mediestøtte.

5. Jeg vil forsøge at undgå medier eller undlade at spille med på deres præmisser, hvis de forsøger at gøre debat til et spørgsmål om debattøren som person frem for debatten af holdninger og principper.

Der er rigeligt med "selfiekultur" og selviscenesættelse i dagens Danmark. Det er noget, jeg mener, man børe være bevidst om og ikke uforvarende understøtte. Debat må gerne være en kampplads, men det skal ikke være et freak show.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09
Emner: 
politik

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil