Citathistorie: 

S vil bruge 80 mio på børneagenter

"Børn og unge under 18 år skal bruges som undercover-agenter til at afsløre ulovligt salg af cigaretter til mindreårige, mener Socialdemokratiet"

Det skriver Århus Stiftstidende i en noget ildevarslende artikel.

Nyheden kommer frem kun få dage efter at en stor fagforening i Norge, Finansforbundet Norge, misbrugte børn i en meget delt og omtalt propagandavideo.

Misbrug af børn i politisk øjemed er åbenbart på mode. Desværre.

Socialdemokratiet i Danmark vil angiveligt oprette en særlig kontrolenhed som benytter børn som "under cover" agenter. Eller mystery shoppers som det så fint hedder.

Det desperate udspil kommer efter at underøgelser har vist at børn og unge i stigende grad ryger.

får vi magt, som vi har agt efter et valg, kommer der en kontrolenhed, der i markant højere grad end i dag skal begrænse unges adgang til tobak. Her kan mystery shopping være en god og effektiv måde at få afsløret den del af detailhandlen, der overtræder loven

Siger Flemming Møller Mortensen fra Socialdemokratiet som vil bruge 20 millioner kroner årligt på det grænseoverskridende tiltag der så skal evalueres efter fire år.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872