Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Sådan booster du din opstartsvirksomhed

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Sådan booster du din opstartsvirksomhed

Har du fundet idéen eller løsningen, som kan revolutionere verden? Eller har du måske skabt et produkt, som med rimelig sandsynlighed kan afsættes i et marked præget af en given efterspørgsel? Så står du et sted, som mange mennesker har stået i før dig.

 

Hvordan du kommer videre herfra favner vidt, og du har utallige muligheder alt efter dit netværk, dit team og ikke mindst din kapital. Men uanset dit udgangspunkt, kan det være svært at bestemme, hvordan man bedst fører drømmen ud i virkeligheden.

 

Det vigtigste er, at du ikke giver op, hvis du har en reel idé og en plan, som du tror kan realiseres. Start derfor med at læg en forretningsplan, således at du kommer hele vejen rundt om din idé og opdager alle de mulige problemstillinger, som du umiddelbart kunne støde ind i på vejen.

 

Hvis disse er af mindre betydning eller du alternativt ved, hvordan du skal løse dem, så er det bare med at komme afsted. Her får du tre konkrete råd til, hvordan afhjælper nogle af de indgangsbarrierer, som der kan være forbundet ved opstart af en virksomhed.

 

 

Skaf kapital

En helt essentiel del af din opstart er kapital. Dette skyldes, at du hverken kan søge patenter, ansætte folk, producere produkter eller markedsføre disse uden kapital. Her skal du altså undersøge, hvordan du skaffer den fornødne kapital, eller om du alternativt har mulighed for at finansiere det selv i starten.

 

Denne proces kan være langvarig, og det har du i nogen tilfælde ikke tid til at vente på. Eksempelvis kan et patent for mange iværksættere være helt essentielt for forretningen, hvorfor man ikke blot bør se til, mens andre muligvis kommer og snupper ideen indenom. Denne problemstilling kan blandt andet finansieres med gode quicklån, hvormed du køber dig selv tid til at skaffe den resterende kapital.

 

 

Evnerne til at drive forretningen

Når du forhåbentlig har skaffet den fornødne kapital til at tage hul på første kapitel af din virksomheds historie, skal du formegentlig også have nogle ansatte, som kan hjælpe dig med at drive virksomheden. Denne situation kan der være mange måder at tackle på. Dog ses det desværre ofte, at den eller de som starter en ny forretning ikke er vandt til at drive en virksomhed, hvorfor det nogle gange kan ende fatalt.

 

Af denne årsag er det en god idé for dig som iværksætter at tilegne dig nogle egenskaber, som du kan bruge til at lede og drive din virksomhed. Her kunne et leder kursus være en rigtig god løsning, da du herved opnår de basale evner, som en leder skal have.

 

 

Skab rammerne for virksomheden

Ud over den gode idé, kapital og medarbejdere, skal de fleste ud og skabe en reel arbejdsplads på et tidspunkt. Dette kan være alt fra et lille kontor med fem mennesker til en stor en produktionshal med mange ansatte.

 

Men uanset hvad der er casen i dit tilfælde, skal du være meget opmærksom på, hvilke rammer du skaber for virksomheden, da de er helt essentielle for den performance, som du og dine ansatte vil levere i sidste ende.

 

Der er med andre ord tale om velfungerende teknik og gode personaleforhold. Og ingen af delene behøves at koste dig en formue. Eksempelvis vil du kunne opfylde store dele af ovenstående ved at skaffe billig bredbånd, udmærkede kontormøbler og give kontorets badeværelse en kærlig hånd.

 

 

Der er naturligvis mange andre elementer, som skal være på plads når du skaber en ny virksomhed på et dynamisk marked. Det vigtigste er blot, at du husker på, at mange andre har stået i præcis den samme situation som dig, og at disse selvsamme mennesker fandt en løsning på de udfordringer, som opstod