Primære faneblade

Tegning: Moros / CC 3.0
Tegning: Moros / CC 3.0

Ligestillingsblogger: "Feministerne ønsker ikke dialog"

Del Ligestillingsblogger: "Feministerne ønsker ikke dialog"
Like F

Tobias Petersen er en central stemme i ligestillingsdebatten med sin blog Reelligestilling.dk

Men nogen gange er det så som så med debat.

For feministerne ønsker ikke at høre modpartens argumenter. Faktisk ønsker de ikke at nogen som helst skal høre andre argumenter end feministernes egne.

Det mener Tobias Petersen i hvert fald:

"De arbejder ud fra den idé, at meningsmodstandere skal deplatformes, altså holdes ude af debatten, og det er noget, de praktiserer med stor ihærdighed på tværs af områder og platforme."

Tobias Petersen har selv på flere måder erfaret at feministerne har mange værktøjer i kassen, når det handler om at komme dialogen og debatten til livs.

I et indlæg på Facebook lister Tobias Petersen følgende metoder som har været taget i anvendelse mod ham for at forhindre dialog om ligestilling og køn:

  • En indsats for at forringe min hjemmesides placering i søgeresultater
  • En total afvisning af interviewforespørgsler, trods de bedst mulige vilkår, herunder ret til gennemlæsning og godkendelse inden publicering
  • Henvendelser til folk, der skriver med mig i diverse debatter på Facebook, om, at jeg ikke er en, man bør skrive med
  • Præblokering fra profiler på sociale medier, jeg aldrig har skrevet til
  • Hetzlignende kritik mod en feminist, der valgte at lade sig interviewe af mig

Indsatsen imod åben debat og dialog er ovenikøbet koordineret, mener Tobias Petersen.

"Jeg ved – og har dokumentation for – at en del af de toneangivende danske feminister udveksler tanker og idéer på tværs af faggrupper i lukkede FB-grupper."

Det er en bred gruppe af interessenter som arbejder sammen om at holde andre perspektiver end deres egne på tingene ude af den offentlige samtale.

"Her sidder aktivister, kønsforskere og journalister og skriver sammen om, hvad der sker, og hvad der skal ske. Jeg tror, og det er et gæt, at det har konsekvenser for såvel den journalistiske dækning som den offentlige debat, herunder hvem det er 'ok' at tale med og bringe indlæg fra i diverse sammenhænge, og hvem det ikke er."

Han fortsætter:

"I tillæg ved jeg - og har dokumentation for – at nogle danske feminister arbejder med 'sorte lister' over meningsmodstandere."

Tobias Petersen vil også gerne give et bud på hvorfor den ene side af kønsdebatten har så travlt med at lukke ned for uenighed på området.

"Den feministiske modstand mod dialog og strategiske deplatforming af meningsmodstandere hænger sammen med en grundlæggende 'enten er du med os, eller også er du imod os'-tankegang."

"Et godt eksempel på det findes hos Feministisk Initiativ, der bruger slogans som 'enten er du feminist, eller også er du racist' og 'ud med racisterne, ind med feministerne'."

Inspirationen er hentet i USA, mener Tobias Petersen.

"Tankegangen går igen hos – eller rettere: er hentet fra – feminister og andre på den identitetspolitiske venstrefløj i Nordamerika, der betragter alle andre holdninger end deres egne som illegitime, bruger ord som 'fascister' og 'racister' om deres meningsmodstandere og er villige til at tage alt og alle som gidsler i deres ideologiske kamp."

Tobias Petersen lægger dog vægt på at man ikke kan skære alle feminister over en kam. Heller ikke i spørgsmålet om debat og dialog.

Men tendensen er klar:

"Det er ikke alle feminister, der opfører sig som beskrevet. Men de, der gør, har indflydelse nok til, at en meningsfuld dialog mellem feminister og ikke-feminister er umulig. Ikke bare ønsker de den ikke. De modarbejder den aktivt."

Folkets Avis vil gerne benytte lejligheden til at invitere feminister til at skrive på Folkets Avis – dialogen skal tages åbent og ærligt

Tak fordi du læste en original artikel på Folkets Avis

Du kan få adgang til al vores originale journalistik, men det kræver, at du bliver abonnent.

Det er dyrt for os at producere journalistik, og vi løber en betydelig risiko, når vi lægger os ud med den herskende klasse. Vi beder dig derfor støtte vores arbejde.

Vi tilbyder pakker fra blot 2 kroner om dagen og op – alt efter formåen og behov: Se abonnementer her.

Udgivet for :
Emmanuel Macron. Foto: Austrazil / CC BY-SA 4.0
Del Misforstået racisme og bekymrende mangfoldighed
Like F
Udgivet for :
"Gule veste" demonstrerer imod afgifter i Frankrig. Foto: Obier / CC BY-SA 4.0
Del Misforstået racisme og bekymrende mangfoldighed
Like F
Udgivet for :
Foto: Pixabay
Del Misforstået racisme og bekymrende mangfoldighed
Like F
På 3. pladsen med 701 delinger:
Lars Løkke Rasmussen. Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf ikke angivet
Del Ligestillingsblogger: "Feministerne ønsker ikke dialog"
Like F
På 2. pladsen med 1185 delinger:
På 1. pladsen med 1498 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del Ligestillingsblogger: "Feministerne ønsker ikke dialog"
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 300 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)