Primære faneblade

Har du gæld? Undgå disse lån

Annonce

Kommercielt

Både forbrugslån og kviklån kan være ødelæggende for din økonomi, hvis du ikke passer på. Specielt hvis du allerede har gældsat dig, er du i farezonen. Der er nemlig langt større chance for at misligholde et lån, hvis man allerede har gæld.

Folk havner i luksusfælden gennem lån med høje renter, og du siger farvel til din frihed lynhurtigt. Du er nu bundet af banken eller långiver, da du nu har endnu en fast månedlig udgift.

Hvilke lån er så OK?

Det kommer an på din situation, men hvis du har en mindre portion gæld, er der stadig nogle lån der kan hjælpe din privatøkonomi.

Det er stadig okay at tage et realkreditlån for eksempel, hvis du har fundet dit drømmehus, og det er en bedre forretning end din nuværende lejebolig. Eller måske åbne en kassekredit, som kan bruges sidst på måneden hvis det kniber med pengene.

En kassekredit hos banken er i øvrigt billigere end både forbrugslån og kviklån, hvis du betaler tilbage relativt hurtigt. Den skal ikke ses som en langsigtet løsning, men som økonomisk nødhjælp, når du virkelig har brug for det.

En god regel er, at hvis du låner penge, skal det hjælpe din økonomi, ikke gøre den værre. Og hvordan ved du så det? Jo, hvis det er billigere for dig at åbne en kassekredit end at trække over på normal vis eller tage et lån, så hjælper det din økonomi.

Hvis du vil tage et realkreditlån, hvor indbetalingen er billigere end din nuværende husleje, så hjælper det din økonomi. Tænk altid langsigtet når det kommer til økonomiske beslutninger.

Gældsætning 101

Uanset hvad, bør du så vidt muligt altid undgå at stifte “dum” gæld, altså gæld der kunne have været undgået. Det kan føre til en ond cirkel, som kun går én vej - nedad.

Her kommer et par gode regler:

  • Stift ikke gæld til forbrug
  • Tag kun lån, der gavner din økonomi
  • Betal lån og regninger så snart du kan

Læs mere om både lån og gæld på Financer.com, så du kan komme ud af eller undgå gældsfælden.

annonce
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
MediaCreeper

FOLKETS udgives og ejes af Kiils v/Lennart Kiil - cvr 35172831

x