Primære faneblade

Lukket

Nyt forlag i dobbeltudgivelse om Vejlegårdssagen

En af den nyere tids mest omtalte og dramatiske arbejdsmarkedskonflikter udspillede sig på restaurant Vejlegården med Amin Skov som hovedrolleindehaver på arbejdsgiversiden og 3F i det modsatte ringhjørne. 3F stod bag en månederlang blokade af restauranten, og sagen tog en voldsom drejning, da Vejlegården op mod Julen 2012 pludselig stod i flammer. Der er endnu ikke klarhed over omstændighederne i forbindelse med branden, selvom politiet i første omgang sigtede Amin Skov - dog uden senere at kunne redegøre for hvorfor.

Nu skal to bøger fra det nystiftede forlag DreamLitt kaste lys over hele forløbet fra det. Den ene bog er en selvbiografisk titel af Amin Skov. Der om nogen ved, hvordan det er at blive kørt ud på et sidespor og blive beskyldt for alt muligt og umuligt. Dødstrusler, hærværk og anklager om brandstiftelse er nogen af de ingredienser, som Amin Skov vil tilføre den kommende udgivelse. Det bliver dog også en udgivelse, der kommer til at handle om, hvordan man som lille David kæmper mod overmagten.

Den anden bog er dokumentaristisk og skrives af forfatter og journalist Thomas Vilhelm, der allerede har to bogudgivelser bag sig. Bogen, der forventes i handelen til Jul, bærer titlen "Stegt Flæsk og arbejderkamp", og den forsøger at give læseren et overblik over hele konflikten. Forfatteren har stor erfaring med at indsamle materiale og omsætte det til en god historie, der selvfølgelig dokumenteres fra ende til anden, men alligevel er denne bog speciel:

”Det er et helt unikt samarbejde, jeg har med forlaget” fortæller Thomas Vilhelm. ”Jeg tror ikke andre forlag havde investeret så meget tid og så mange ressourcer på at få mig købt fri til at arbejde.” For at give forfatteren arbejdsro er en såkaldt crowdfunding iværksat, hvor alle og enhver kan bidrage til projektet med små eller store beløb, således bogen kan blive færdig til medio december. Forlaget og Thomas Vilhelm har også åbnet en hjemmeside (http://www.stegtflaesk.nu) og en Facebookside, hvor man kan følge processen med bogen.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

11/12/2019 - 15:36
Organisationer: 
DJØFDJØF
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn