Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

307

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade
(c) GastroFun.dk

Nye køkkentrends vinder frem

Sous Vide vinder frem

Madtilberedningsteknikken sous vide var for få år siden en ukendt størrelse i de danske køkkener, men sådan er det ikke mere. 

Hvad er sous vide?

”Sous Vide” betyder ”under vakuum” på fransk og er i bund og grund et vandbad (der ligner en frituregryde) hvor temperaturen er stabil. Det betyder at du f.eks. kan tilberede en roastbeef-steg som du ønsker skal være medium-rear hele vejen igennem. Det kan du gøre ved at tilberede den ved 56 grader i et par timer og så har du en flot medium-rear roastbeef hele vejen igennem, ligesom du kender det fra roastbeef-pålæg. Det er noget andet end en steg fra ovnen der er pænt rosa i midten og grå i kanten. Kødet skal dog lige kort tid på en pande bagefter, så det får lidt stegeskorpe og bliver super lækkert. Læs mere her omkring sous vide opskrifter.

 

Hvordan kommer man i gang med sous vide?

Før i tiden kostede disse sous vide kar en mindre formue og var bestemt ikke noget for private husholdninger. I dag er priserne ret overskuelige og almindelige danskere er kommet med på sous vide bølgen.

Derudover er der nu muligheder for at erstatte disse vandbadskar med en sous vide stav, der kan købes for under 1.000 kr. og ikke er særlig pladskrævende, da de kan sættes på en gryde der er fyldt med vand.

Det er dog en jungle at finde ud af hvilken sous vide stav man skal købe, så her anbefaler vi at du tager et kig på denne guide fra GastroFun.dk: Sous vide stav.

Hvis du kender lidt til sous vide tilberedning selv og bruger det jævnligt så er en sous vide maskine/kar at foretrække. Du kan se denne guide fra GastroFun.dk omkring de forskellige muligheder: Sous vide maskine.

Generelt er der mange penge at spare på området indenfor elektronik når detailhandlen "fejrer" Black Friday i november. Brug f.eks. en  guide (som den her) til at holde øje med deres tilbud. 

Fremtidens køkkentrends

Du er sikker stødt på formuleringen ”krogmodnet” eller ”dry-aged” oksekød i supermarkederne og har bemærket at priserne er højere end ved andet oksekød. Det er fordi at det meste kød man køber i supermarkedet er kød der skæres ud når det slagtes og vakuumpakkes med det samme. Det kaldes ”vådmodning”.

Det modsatte af vådmodning er ”tørmodning”, der også kaldes dryaging/dryaged/krogmodnet. Det er den bedste måde at få kødet til at blive mørt på. Det er den teknik der er blevet brugt hele det 20. århundrede og den er heldigvis på vej tilbage.

På Facebook er gruppen ” Danske dry aging entusiaster” på 2 år rundet mere end 2.000 medlemmer og flere og flere danskere har taget teknikken til sig i privaten. Det kan gøres ved hjælp af specielle dryaging poser, der er en vakuumpose som kødet pakkes ind i. Det er en proces der kræver en vakuumpakker og lidt ekstra plads i dit køleskab.

Siden DryAged.dk har stor fokus på emnet også. Læs mere her.

Et alternativ er et modningskab, der er et køleskab der holder en meget stabil temperatur og luftfugtighed, samtidig med at det har en blæser der sikrer stabil luftbevægelse i skabet.

Der er flere forskellige muligheder for hvilket slags skab man kan købe, så vi anbefaler at du tager et kig på denne guide fra GastroFun.dk: Modningsskab.

Kommercielt

Del eller citer med linket her

MediaCreeper