Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade
Pixabay

Tilberedning af oksekød

Oksekød er en af de kødtyper vi danskere mest elsker at sætte tænderne i. Koen er et dejligt dyr og kan tilberedes på mange forskellige måder.

 

Grundlæggende set er der et hav af forskellige udskæringer af oksekød, hvor vi alle kender luksusudskæringerne: Oksemørbrad, Ribeyes og Entrecotes. Typisk er det dog de ”billigere” udskæringer hvor du kan få de lækreste og mest smagfulde retter ud af det.

Vi har sammen med GastroFun.dk, et medie og forum med fokus på mad, teknikker inden for kødmodning, tilberedning og råvarer, der giver os en oversigt over forskellige måder at tilberede oksekød på. De har en generel oversigt over oksekød opskrifter her.

 

Braisering

Braisering er at brune kødet for derefter at tilsætte en mindre mængde vin, bouillon eller anden væske. Det gøres typisk ved lav varme og over lang tid. Disse udskæringer er yderst velegnede til at braisere: oksespidsbryst, osso buco, cuvette, gammeldags oksesteg eller skank samt oksebov.

 

Grill/pande

Grillen er et yndet værktøj for danskerne især i sommerhalvåret. Grillen har den fordel at den kan spille på to heste: Hård varme i kort til de fine udskæringer mørbrad, ribeyes og entrecotes eller hakket oksekød til burgerbøffer (eller her) eller bøfsandwich (eller her) samt lav varme (indirekte varme) til at lave en roastbeef, flanksteak (her eller her), okseculotte eller oksecuvette.

Alle ovenstående udskæringer kan også tilberedes på en pande. Her vil vi også kunne nævne Bøf StroganoffPariserbøfWienerschnitzel med brasede kartofler.

Chili con carne med nachos (se opskriften her), millionbøf, mexikanske pandekager (se opskriften her), spaghetti kødsovs og spaghetti med kødboller (se opskriften her).

 

Ovnstegt

Ovnen kan så mange ting når det kommer til mad.

Der er f.eks. disse opskrifter:

  • BIC Mac Roulade. Se opskriften her.
  • Fyldt squash. Se opskriften her.
  • Sloppy Joe. Se opskriften her.
  • Reverse sear tilberedning. Se opskriften her.
  • Højrebsbøf med polenta. Se opskriften her.
  • Steak pie. Se opskriften her.

 

Sprængning

  • Bresaola. Se opskriften her.

 

Sous Vide

Sous Vide tilberedning har den fordel at det kan tilberede kødet ensartet hele vejen igennem. Det giver især en fordel ved en culotte og cuvette der har en ujævn højdeforskel fra den ene ende til den anden samt en t-bone steak hvor der sidder 2 forskellige udskæringer (der skal tilberedes forskelligt) på samme udskæring.

Her kan du se en samlet oversigt over sous vide tider og temperaturer.

Se mere her: Sous Vide Cuvette, Roastbeef Sous Vide (samt her eller her), Sous Vide Culotte og Sous Vide T-Bone Steak. Marmoreret oksefilet (se opskriften her), hel oksefilet, Culotte (se opskriften her) og flanksteak (se opskriften her eller her).
De fine udskæringer kan også med fordel tilberedes sous vide, hvis man ikke er så god til at sikre at man rammer plet med medium-rear, rear og medium på grillen/panden. Se mere her: Sous Vide Entrecotes og Sous Vide Oksemørbrad. Entrecotes og oksemørbrads fortjenter at blive serveret med pommes frites og en god hjemmerørt bearnaise sauce, rødvinssovs eller en rødvinsglace til. 

De billigere udskæringer så kæber, ball tip, brontosaurus, teres major og bov kan også med fordel tilberedes ved hjælp af sous vide teknikken. Se mere her: Sous Vide Brontosaurus steak, Sous Vide Teres Major (se en opskrift mere her), Sous Vide Okse Ball Tip.  

Der er altid en mulighed for at lave en tatar, hvis du ikke ønsker at tilberede på dit kød.

Er du interesseret i mere information omkring forskellige okseudskæringer, så kan du læse mere her:
Okse udskæringer – En mini guide

Kommercielt

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper