Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Hvad kan man med netværk?

I sidste uge skrev jeg om, at iværksættere som regel har brug for penge. Og for at få fat på penge, skal man bruge et netværk. Men hvordan får man opbygget sit netværk? Jeg vil fortælle historien om, hvordan jeg fik min første kunde.

November 2012 startede jeg som selvstændig. Jeg havde en liste over mulige kunder og begyndte meget nervøst at ringe op til dem. Det gik relativ hurtigt op for mig, at kanvassalg ikke blev min stærke side. Mine kompetencer tilhører en meget lille niche. Nemlig at lave EU regnskaber for forskere, som har modtaget udviklingsmidler fra EU. Det er ikke særligt mange, der har en baggrund som revisor, der har specialiseret sig inden for denne type EU regnskaber.

Men hvordan får man lige forklaret potentielle kunder det? Og hvorfor skulle de tro én? Jeg besluttede mig for at lave et arrangement, hvor jeg kunne invitere potentielle kunder til at høre om de komplicerede regler. Næste spørgsmål meldte sig straks. Men hvorfor skulle de komme for at høre mig?

Jeg fik ret hurtigt taget kontakt til nogle af de største organisationer i Danmark. Styrelsen for Forskning og innovation synes, det var en god idé at lave noget specielt for virksomheder. Et af Danmarks største revisionshuse var også interesseret i at fortælle hvilken service, de havde på EU området, og det samme havde et af Danmarks største advokathuse. Jeg fik fat på en grafiker, og en fin invitation var nu klar til at blive sendt rundt.

Pludselig var det meget nemmere at ringe rundt til folk. De ville nemlig gerne modtage en gratis invitation til en event, som havde deres interesse. Jeg sendte straks omkring 100 invitationer frem. Ud af dem dukkede der ca. 25 op blandt 30 tilmeldte. Og ud af de 25 fik jeg én fast kunde.

Efterfølgende har jeg holdt er par arrangementer i 2013, og jeg må indrømme, at selvom jeg gør det helt uden at få en krone for det, synes jeg virkelig, at det er sjovt at arrangere.

Nu her efter et år er antallet steget fra omkring 30 til 100 tilmeldte.

Fredag den 23. maj afholder jeg mit første arrangement i samarbejde med Deloitte i 2014. Det er langt det største, jeg nogensinde har givet mig i kast med. Og nogle af Danmarks førende iværksættere kommer for at støtte arrangementet. For et år siden troede jeg aldrig at ville få denne mulighed. Men at holde fokus på det jeg kan har gjort, at de kunder, jeg får, også kan se, at de modtager mere end bare EU rådgivning. De får selv et udvidet netværk.

På fredag løfter jeg sløret for fremtidige netværksplaner, og i næste uge vil jeg dele alle detaljerne med jer. Hvis man selv er iværksætter, eller går med tankerne om at blive det, er man velkommen til at kontakte mig og dermed blive inviteret til fremtidige arrangementer og netværksevents.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn