Primære faneblade
Pixabay

Danskernes overforbrug af medicin er alarmerende, farligt og slet ikke nødvendigt

Annonce

Kommercielt

Selvom vi danskere generelt er blevet mere bevidste om sundhed, så er vores medicinforbrug steget voldsomt de seneste år. Sammenlignet med vores nordiske naboer, så tager danskerne langt mere medicin i hverdagen, selvom vi vel næppe er mere syge. Rapporten om vores medicinforbrug fra statens seruminstitut er offentlig tilgængelig og kan læses på sundhedsdatastyrelsen.dk.

 

Gruppen af danske folkesygdomme som hovedpine, diabetes, forhøjet kolesterol, KOL samt stress og depression er en af årsagerne til overforbruget. Læg i øvrigt mærke til, at disse sygdomme kan være et direkte resultat af usund levevis, hvorfor en sundere hverdag bør være at fortrække fremfor medicinsk behandling.

 

Vi danskerne overforbruger ikke blot. Vi spilder tilmed statens skattekroner og forpester langsomt spildevandet med medicinrester. Vores drikkevand er med andre ord i fare.

Flere årsager til overforbruget

Selvom det ikke umiddelbart giver mening, at sådan et lille land som Danmark behøver så meget medicin, så kan der være flere årsager til dette. Til forskel fra vores nabolande, så har vi adgang til mange flere præparater uden recept, og dette er med til at give os danskerne en mere sløset holdning til både medicin og sygdom.

 

Vi risikerer derfor at fejldiagnosticere og fejlmedicinere os selv, og vi bruger i stigende grad almindelig smertestillende medicin som et redskab mod stress i hverdagen. Sidst men ikke mindst, så gør vi os selv mere syge.

Vi gør os selv mere syge

Paracetamol og TREO mod smerter som hovedpine og migræne er klart danskernes favoritmedicin. Overforbruget af hovedpinepiller betyder endvidere, at over 100.000 danskere har kronisk hovedpine som et resultat af kroppens afhængighed af medicinen.

 

Dette i så svær en grad at Rigshospitalet og Dansk Apotekerforening sammen har lavet en kampagne netop for at sætte fokus på dette. Resultatet er krystalklart; hyppig eller kronisk hovedpine eller migræne fører til et endnu højere overforbrug.

Hovedpine og migræne er danskernes hæmsko

80% af alle danskere lider af hovedpine” skriver Migræne og Hovedpineforeningen, som også tilføjer, at denne lidelse er årsag til 20% af det samlede sygefravær i Danmark.

 

Doc24 gør øvrigt opmærksom på, at selv små migræneanfald kan udløse hovedpine flere dage efterfølgende som en naturlig reaktion på migrænen. Mange migrænepatienter behandler nemlig den efterfølgende hovedpine som et symptom for sig selv. De informerer også om hovedpine og migræne generelt, samt hvilke faktorer der kan være med til at give og forebygge anfald.

 

Endvidere vejleder Doc24 også om muligheder for behandling og fortæller om, hvad man skal være særlig opmærksom på. Sammen med Dansk Apotekerforening, Migræne & Hovedpineforeningen, så advarer og informerer de ligeledes mod medicinoverforbrugshovedpinen.

Tryghed i medicin er farligt  

Medicin er i dag blevet en falsk tryghed for os danskere, som koster dyrt for helbredet, økonomien og miljøet. Vi er inde i en ond spiral, som vi har svært ved at komme ud af, og som bliver mere og mere almindelig.

 

Fordi flere og flere forsøger at diagnosticere sig selv på nettet i dag, hvilket resulterer i forkert valg af medicin, overforbrug eller endda forgiftning med døden til følge. Med mere medicin frit tilgængelig er vi blevet sløsede og lemfældige i vores valg og mængde af medicin, hvilket giver endnu flere gener på sigt, fysisk og psykisk.

 

Vores kroppe begynder langsomt at vænne sig til de forskellige præparater, så vi behøver endnu mere. Vi lader ikke længere kroppen bekæmpe sygdommen selv, og vi giver den end ikke hvile og ro til at genoplade. I stedet bedøver vi den med medicin i alle afskygninger i tide og utide. I langt de fleste tilfælde er det slet ikke nødvendigt.

annonce

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil