Primære faneblade

Vær bevidst om miljøet

Annonce

Kommercielt

Vi ved jo alle, at det er helt nødvendigt at gøre noget ved miljøet. Vi må alle yde vores bidrag til forbedring af miljøet og dermed sænke CO2-udslips-niveauet effektivt.

Som almindelig samfundsborger og forbruger er der forskellige tiltag, du kan gøre for at give et bidrag til et bedre miljø.

Hvad kan du selv gøre?

Selv som du måske tænker, at du personligt ikke kan gøre alverden i forhold til at redde vores klode, så kan den smule, du rent faktisk kan bidrage med, selvfølgelig være med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning.

Du kan for eksempel spare på dit og familiens forbrug af vand og elektricitet. Du kan skære ned på jeres forbrug af kød. I kan tage færre flyrejser og køre mindre i bil.

En af de store miljøsyndere er plastic i alle former. Her kan der virkelig sættes ind. Du kan bruge mindre af det, og du kan sortere dit affald, således at for eksempel plastic, metal, glas, papir og så videre kan genbruges.

I det hele taget er genbrug en af de centrale nøgler til besparelser – både hvad angår miljø og økonomi. Der er sådan set produkter nok i verden, og vi har nok ikke brug for så mange. For at nedsætte produktionen af alle mulige varer kan du i højere grad satse på genbrug.

Brændstof

Brændstoffer er en af den absolut tungeste syndere, når det kommer til miljøhensynet. Vores globale behov for brændstof til transport, fabrikation, elektricitet, varmeproduktion og så videre er stadigt stigende.

Det kan vores klode ikke holde til. Derfor må vi alle blive mere bevidste om at få nedsat dette behov – eller om at bruge andre og mere grønne måder at producere og forbruge på.

Grøn energi

I årtier er der heldigvis blevet arbejdet effektivt på at skabe nye måder at producere og udvinde energi på. Det er til gavn for os alle. Der gøres en masse, og der skal gøres endnu mere.

Her kan både den enkelte, virksomheder, stater og så videre alle gøre sit til at styrke denne positive udvikling.

Der skal satses stenhårdt på alternative energiformer. Derfor må der videreudvikles på områder som vind-, vand- og solenergi og alle øvrige grønne områder, der kan udvindes energi på.

Opvarmning

På vores breddegrader bruger vi meget energi til at opvarme vores boliger og andre bygninger. Det kan gøres med forskellige typer af varmekilder, som er mere eller mindre grønne og miljøvenlige.

I forhold til det er for eksempel jordvarme, solvarme og vindmølledrevne varmeanlæg alle gode alternativer til andre mere konventionelle opvarmningsmetoder.

Et godt alternativ til det er opvarmning med træpiller. Det er et naturprodukt, som ikke forurener noget videre, og det er oven i købet økonomisk rentabelt.

Vil du gerne blive meget klogere på det med, at fyre med træpiller med et pillefyr, så kan du blive det her. Her får du en mængde information og vejledning i forhold til valg og opsætning af træpillefyr, forbrænding og den økonomiske gevinst, der selvfølgelig også er værd at tage med.

Miljøbevidsthed

Som borgere i den vestlige verden er vi alle nødt til at være bevidste om miljøet. Vi bør alle gøre det, så godt vi kan – eller i hvert fald tilstræbe at gøre det godt.

For vi kan alle bidrage i det store og i det små. Du kan affaldssortere, tænke i genbrug, isolere din bolig, evt. skifte opvarmningsmetode, lade bilen stå af og til, spare på vand og strøm og i det hele taget have et større fokus på miljøet.

Det behøver ikke betyde, at du bliver fanatiker – det er aldrig godt – men bare, at du bliver mere bevidst i forhold til forbrug.

 

annonce