Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Fem tips til dig, der bor i hus

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Fem tips til dig, der bor i hus

Har du boet i hus hele dit liv, eller er du netop flyttet i hus for første gang? Uanset hvad er det en god idé at gennemgå din bolig og eventuelt optimere den.

 

Der er mange praktiske opgaver, som skal løses, hvis du bor i hus, og du har selv ansvaret for det hele. Det betyder, at du skal vide rigtig mange ting. Denne artikel giver dig fem tips til, hvad du bør tænke over, hvor du finder de nødvendige oplysninger, og hvordan du får udført projekter på den mest fordelagtige måde. Du får blandt andet gode råd til, hvad du kan gøre for at mindske varmetabet, og hvor du skal lede, hvis du mangler tips og tricks til indretningen.

 

1/ Varmekilden kan være et godt sted at starte, hvis du ønsker at optimere din bolig. Har du et oliefyr, bør du især overveje at udskifte det. Ud over at oliefyret er dyrt i drift, er det også dårligt for miljøet. Et godt alternativ kan være en luft-vand-varmepumpe. Har du en grund, som egner sig til det, er jordvarme det mest optimale valg. Selvom en udskiftning kan virke som en stor udgift nu og her, tjener investeringen sig hjem på få år. Du kan læse mere om fordelene ved at udskifte oliefyret på Drop-Oliefyret.dk, hvor du også kan få hjælp til finde en lokal fagmand, som kan hjælpe dig med udskiftningen.

 

2/ Når du har fået styr på din nye varmekilde, er det en god idé at kaste et blik på husets isolering. Dårlig isolering på loft og tag er en af de største syndere, når det kommer til varmetab. Taget udgør en meget stor flade, og fordi varmen søger opad, vil varmetabet ske netop her – altså med mindre du har isoleret ordentligt. Du kan læse meget mere om isolering af tag på Bolius.dk.

 

3/ Vil du gerne mindske varmetabet og samtidig øge komforten, så er det måske vinduerne, du skal gå efter. Det kan nemlig ses på varmeregningen, hvis vinduerne ikke er tætte. Selvom du måske ikke tænker så meget på dine vinduer i hverdagene, så kan en udskiftning faktisk være én af de ting, som øger komforten allermest. På MagasinetBoligforbedring.dk får du tips og tricks til, hvilke vinduer du skal gå efter ved en udskiftning.  

 

4/ Er du typen, der kan lide fornyelse, så burde du måske overveje, om det er på tide at kigge indretningen efter i sømmene. Der er masser inspiration at hente på sider som Bobedre.dk og BoligMagasinet.dk for dig, som mangler nye idéer. Måske trænger væggene til en klat maling, eller måske skal der nogle nye billeder op på væggene?

 

5/ Er du netop flyttet i hus i en ny kommune, er det ikke kun boligen, som kræver din opmærksomhed. Du skal jo også falde til i dit nye lokalområde og finde ud af, hvilke tilbud og muligheder der er i nærheden af dig. Det kan Flytteguiden.dk hjælpe dig med. Her får du ikke bare gode råd til boligen, men også til at komme godt på plads i dit nye lokalområde.