Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse "Hvad er der tilbage af den danske højrefløj og borgerlighed?"

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

"Hvad er der tilbage af den danske højrefløj og borgerlighed?"

Skrevet af Lennart Kiil

Kommunisten Pelle Dragsted har skrevet en "ode til den danske højrefløj anno 2018"

Og selvom han fordrejer og simplificerer, så har han dog nogle virkeligt gode pointer.

Lad os se på nogle af punkterne i hans indlæg:

I siger I forsvarer individets frihed, men forhindrer danskere i at leve i deres eget land med en udenlandsk ægtefælle, og lovgiver om tøjvalg og tvangsmæssige håndtryk

I lovpriser den private ejendomsret, men ser intet problem i at ekspropriere og nedrive almene boligforeningers ejendomme, og sætte beboere ud af deres barndomshjem

I taler henført, om de borgerlige frihedsrettigheder, men er ikke blege for at overvåge alle danskeres mobil-data i strid med menneskerettigheder og lovgivning.

I besynger den frie konkurrence, men har skabt en finanssektor domineret af få oligopoler, der selv kan sætte priser og gebyrer, og har forvandlet bankkunder og boliglånere til økonomisk malkekvæg

I taler om at sætte borgeren før systemet, men vedtager en offentlighedslov, der indskrænker borgernes adgang til at kontrollere magthaverne.

Ja. Du rammer alle de ømme punkter, Pelle. Godt gået.

I mange år har den borgerlige regering regereet uden principper og uden borgerlighed. Hvad Pelle dog lige glemmer i skyndingen er at røde regeringer i samme tidsrum ikke har været en døjt bedre.

Men burde vi ikke kunne forvente bedre af en borgerlig-liberal regering. Burde vi ikke kunne forvente noget mere retning givet af nogle principper som rækker ud over den seneste fokus-gruppe-undersøgelse eller meningsmåling?

Pelle kommer godt rundt om hovedparten af de krisepunkter som lammer borgerligheden i Danmark og gør den ude af stand til at skabe plads til fremskridt i landet. Men han glemmer at fortælle at Helle Thorning kørte på nøjagtigt samme spor.

Han stiller så spørgsmålet

Hvad er der tilbage af den danske højrefløj og borgerlighed?

Og svarer selv:

Intet andet end servil politisk betjening af den danske og internationale økonomiske elite, pakket ind i opportunistisk diskrimination af etniske og religiøse mindretal.

Det lyder meget godt. Og der er sikkert også en gran af sandhed i det. Men hovedsagelig er det en forkert konklusion. Tingene i Danmark er faktisk indrettet så det er den økonomiske elite som betaler langt hovedparten af gildet.

Så tingene er ikke indrettet efter den økonomiske elites hoveder. Hvorfor en del af den da også hiver tiltpløkkerne op. Tingene er snarere indrettet efter laveste fællesnævner end efter en elites ønsker. Når vi ser på det økonomiske område.

Men i forhold til værdipolitik er det rigtigt at det er en international elite som svinger taktstokken. Men det er den politiske EU-elite med Merkel og Macron i spidsen.

Og sjovt nok er mange af de danske anti-liberale lappeløsninger, som Pelle Dragsted omtaler, lige præcist en konsekvens af at man ikke kan lave en mere principiel borgerlig politik uden at komme på kollisionskurs med den internationale politiske elite.

Så, Pelle.

Close but no cigar.

Læs hele hans indlæg her:

Ode til den danske højrefløj anno 2018 I siger I er patrioter, men sælger uden at blinke ud af national infrastruktur...

Slået op af Pelle DragstedSøndag den 14. oktober 2018

 

Del "Hvad er der tilbage af den danske højrefløj og borgerlighed?"