Gå til hovedindhold

Brev til Jakob Ellemann-Jensen vedrørende groft misbrug af skattemidler

Af Lennart

Det er sidst på året og de offentlige institutioner skal brænde de sidste milliarder af så de ikke bliver skåret i budgettet næste år - for pengene skulle jo nødig gå tilbage til skatteyderne.

Hvad gør man så - når nu pengene skal bruges i en fart?

Jo, man køber da nogle dyre annoncer hos Berlingske til langt over markedspris (gætter jeg på - det offentlige betaler ofte for meget). Se blot her:

[[{"fid":"3498","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Screenshot fra B.dk som dokumentation","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Screenshot fra B.dk som dokumentation","field_billede_navn[und][0][value]":"Screenshot fra B.dk som dokumentation Ellemann annoncer","external_url":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Screenshot fra B.dk som dokumentation","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Screenshot fra B.dk som dokumentation","field_billede_navn[und][0][value]":"Screenshot fra B.dk som dokumentation Ellemann annoncer","external_url":""}},"link_text":false,"attributes":{"alt":"Screenshot fra B.dk som dokumentation","title":"Screenshot fra B.dk som dokumentation","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Så slår man jo også to fluer med ét smæk.

Men den slipper I ikke afsted med så længe Folkets Avis eksisterer.

Nu er følgende mail med krav om aktindsigt sendt il ministeriet og styrelsen:

Kære ministerium og styrelse,

 

Jeg ser i at kører nogle store annoncer på Berlingske hvor I fortæller folk hvad de skal putte i deres indkøbskurv af mad.

Meget Alternativ måde at bruge skatteborgernes penge på.

Nå, her følger mine spørgsmål som jeg vil bede jer svare på inden for den gældende frist:

 

1) Jeg vil gerne bede jer oplyse hvad I de sidste tre år har brugt på annoncer måned for måned.

2) Jeg vil gerne vide om I har sikret jer at I har fået bannerannoncerne hos Berlingske til markedspris eller om I har betalt mere end private typisk gør.

3) Jeg vil gerne vide hvorfor der er jeres opgave gennem betalt annoncering at indoktrinere forbrugerne for deres egne skattemidler.

 

På Forhånd tak,

Lennart Kiil, Folkets Avis

Vi må håbe svaret kommer inden Jul.

Min erfaring er desværre ikke så god med myndighedernes vilje til at svare. Så denne gang ryger spørgsmålene også direkte ud til offentligheden.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.