Gå til hovedindhold

Efterår er lig med supper

Det er blevet kold i Danmark og det betyder supperne finder frem til de danske middagstallerkener igen. Det er synd at det kun er her i efterår- og vintertiden at supper er populære, da supper kan bidrage med meget mere - også i foråret og sommerperioden. Vi har fået dette indspark fra redaktøren fra madmediet GastroFun.dk Per Asmussen, der siger: "Supper kan generelt spises kolde om sommeren, de er hurtige til hverdagen og altid et sikkert hit når der er fest".

 

Hverdagens supper

Danskerne burde spise mere suppe i deres daglidag/hverdag. De er ret billige at lave og en del supper kan laves på under 20 minutter, hvilket passer perfekt ind i en travl hverdag.

Hvis man derudover vælger at bruge grønsager/rodfrugter som basen i ens suppe, så er de også sunde. De mætter godt og er en god måde at få flere grønsager ind i ens hverdag. Normalt bliver en del af grønsagernes vitaminer og mineraler kogt ud i kogevandet (der kasseres), hvor de forbliver i retterne når man laver suppe.  

Supper til festen

Selvom de fleste tænker at supper er hverdagsmad (eller måske weekendmad), så kan de sagtens bruges til festlige lejligheder. Man kan f.eks. bruge en grøn aspargessuppe til en forårsfest, en gazpacho til en en sommerfest eller en farverig og kraftig græskar/hokkaidosuppe til en fest i efteråret. 

Til natmad er en aspargessuppe med kødboller eller en hønsekødssuppe med kød- og melboller altid en dejlig afslutning på en god fest. 

 

Supper mindsker madspild

Hvis du er en af dem der har det svært ved at smide dine uspiste grønsager/kartofler ud - så er en suppe en god løsning.

Hvis du f.eks. er en af dem der køber en hel kylling og nogengange skærer den ud i brystfileter, lår osv., så kan du bruge skroget til at koge en del hønsekødssuppe på.

 

Inspiration til suppeopskrifter:

Her har vi en masse forskellige opskrifter:

 

Supper med tomat:

Fyldig tomatsuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/pappa-al-pomodoro

https://www.gastrofun.dk/opskrift/fyldig-tomatsuppe

Supper med kød eller fisk:

Hønsekødssuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/suppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/wonton-suppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/logsuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/gron-aspargessuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/aspargessuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/kyllingesuppe-med-nudler

https://www.gastrofun.dk/opskrift/bisque-med-hummer-og-jomfruhummer

https://www.gastrofun.dk/opskrift/hjemmelavet-honsekodssuppe

https://www.gastrofun.dk/video/kyllingesuppe-og-fond

https://www.gastrofun.dk/opskrift/nudelsuppe

 

Supper med grønsager:

Cremet blomkålssuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/gronsagssuppe-med-peberrodscreme

https://www.gastrofun.dk/opskrift/aertesuppe-med-kammuslinger

https://www.gastrofun.dk/opskrift/cremet-blomkalssuppe-med-bacon

https://www.gastrofun.dk/opskrift/cremet-blomkalssuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/graeskarsuppe-med-ristet-palmekal-graeskarkerner-og-sode-aebler

https://www.gastrofun.dk/opskrift/hokkaidosuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/grontsagssuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/karrysuppe-med-kuller-og-nektarin

 

Supper med rodfrugter:

Kartoffelporresuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/jordskokkesuppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/jordskokkesuppe-med-ristede-svampe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/kartoffel-porre-suppe

https://www.gastrofun.dk/opskrift/rodbedesuppe-med-peberrod-og-serranoskinke

https://www.gastrofun.dk/opskrift/jordskokkesuppe-0

https://www.gastrofun.dk/opskrift/kartoffel-porresuppe-med-bacon

 

 

Så anbefaler vi selvfølgelig et godt stykke brød til supperne, f.eks. kuvertbrød/suppehorn.