Det er blevet kold i Danmark og det betyder supperne finder frem til de danske middagstallerkener igen. Det er synd at det kun er her i efterår- og vintertiden at supper er populære, da supper kan bidrage med meget mere - også i foråret og sommerperioden. Vi har fået dette indspark fra redaktøren fra madmediet GastroFun.dk Per Asmussen, der siger: "Supper kan generelt spises kolde om sommeren, de er hurtige til hverdagen og altid et sikkert hit når der er fest".
Hverdagens supper
Danskerne burde spise mere suppe i deres daglidag/hverdag. De er ret billige at lave og en del supper kan laves på under 20 minutter, hvilket passer perfekt ind i en travl hverdag.
Hvis man derudover vælger at bruge grønsager/rodfrugter som basen i ens suppe, så er de også sunde. De mætter godt og er en god måde at få flere grønsager ind i ens hverdag. Normalt bliver en del af grønsagernes vitaminer og mineraler kogt ud i kogevandet (der kasseres), hvor de forbliver i retterne når man laver suppe.
Supper til festen
Selvom de fleste tænker at supper er hverdagsmad (eller måske weekendmad), så kan de sagtens bruges til festlige lejligheder. Man kan f.eks. bruge en grøn aspargessuppe til en forårsfest, en gazpacho til en en sommerfest eller en farverig og kraftig græskar/hokkaidosuppe til en fest i efteråret.
Til natmad er en aspargessuppe med kødboller eller en hønsekødssuppe med kød- og melboller altid en dejlig afslutning på en god fest.
Supper mindsker madspild
Hvis du er en af dem der har det svært ved at smide dine uspiste grønsager/kartofler ud - så er en suppe en god løsning.
Hvis du f.eks. er en af dem der køber en hel kylling og nogengange skærer den ud i brystfileter, lår osv., så kan du bruge skroget til at koge en del hønsekødssuppe på.
Inspiration til suppeopskrifter:
Her har vi en masse forskellige opskrifter:
Supper med tomat:
https://www.gastrofun.dk/opskrift/pappa-al-pomodoro
https://www.gastrofun.dk/opskrift/fyldig-tomatsuppe
Supper med kød eller fisk:
https://www.gastrofun.dk/opskrift/suppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/wonton-suppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/logsuppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/gron-aspargessuppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/aspargessuppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/kyllingesuppe-med-nudler
https://www.gastrofun.dk/opskrift/bisque-med-hummer-og-jomfruhummer
https://www.gastrofun.dk/opskrift/hjemmelavet-honsekodssuppe
https://www.gastrofun.dk/video/kyllingesuppe-og-fond
https://www.gastrofun.dk/opskrift/nudelsuppe
Supper med grønsager:
https://www.gastrofun.dk/opskrift/gronsagssuppe-med-peberrodscreme
https://www.gastrofun.dk/opskrift/aertesuppe-med-kammuslinger
https://www.gastrofun.dk/opskrift/cremet-blomkalssuppe-med-bacon
https://www.gastrofun.dk/opskrift/cremet-blomkalssuppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/graeskarsuppe-med-ristet-palmekal-graeskarkerner-og-sode-aebler
https://www.gastrofun.dk/opskrift/hokkaidosuppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/grontsagssuppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/karrysuppe-med-kuller-og-nektarin
Supper med rodfrugter:
https://www.gastrofun.dk/opskrift/jordskokkesuppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/jordskokkesuppe-med-ristede-svampe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/kartoffel-porre-suppe
https://www.gastrofun.dk/opskrift/rodbedesuppe-med-peberrod-og-serranoskinke
https://www.gastrofun.dk/opskrift/jordskokkesuppe-0
https://www.gastrofun.dk/opskrift/kartoffel-porresuppe-med-bacon
Så anbefaler vi selvfølgelig et godt stykke brød til supperne, f.eks. kuvertbrød/suppehorn.