Gå til hovedindhold

Er pressen blevet for smålig - går den i for små sko?

Af Lennart

Systemets forsvarere hævder ofte at pressen er smålig eller går i for små sko. Men hvem er det egentlig som er smålig og går i små sko?

For det første:

Anklagen om at at være smålig og gå i små sko bliver typisk vendt imod pressen i forbindelse med at pressen har afsløret en eller anden form for misbrug af skatteborgernes penge.

Så lad os lige få sammenhængen på plads her.

Vi bor i landet med et af verdens absolut højeste skattetryk. Systemet levner altså borgerne her i Danmark en mindre del af deres egen indkomst end tilfældet er i andre lande.


Se også: Det smålige system


Er man så smålig når man peger på at politikerne ikke anvender disse midler med den rette omhu?

Naturligvis ikke. Anklagen om smålighed er en simpel afledemanøvre som skal fjerne det kritiske fokus på politikernes og bureaukraternes frås.

For det andet:

Hvem er det egentlig som er smålig her i landet?

Jeg vil vove den påstand at det er systemet i forhold til borgerne. Intet er for småt i forhold til at systemet blander sig. Intet er for småt at smække en afgift eller skat på.

Som selvstændig kan du ikke engang straksafskrive en laptop. Den skal afskrives over flere år!

Hvem er det der er smålig når de lader folk beholde den mindst mulige andel af deres egne surt tjente penge?

Det er systemet der er småligt!

Så fri mig for den useriøse anklage om smålighed og at gå i små sko fordi pressen udfører sit arbejde med at pege på misbrug af skatteborgernes midler.


Læs mere om Det Smålige System

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.