Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

309

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Tricks og tips til en god juleaften

Man plejer at sige at man skal slappe af og hygge sig juleaften. Men for mange bliver det til en dag/aften fyldt med travlhed, stress og sidste øjebliksløsninger. Især når man er den der lægger hus til arrangementet og årets vigtigste festlige lejlighed.

Derfor har vi fået et par tips fra Per Asmussen, redaktør hos GastroFun.dk, omkring hvordan man får en mere afslappet og hyggelig juleaftensdag.

Det første man skal droppe, er ens forfængelighed og tillader at gæsterne hjælper til. Enten ved at de har medbragt noget af middagen eller hjælper til med f.eks. kartoffelskrælning, borddækning, rengøring, røre i sovsen eller lave de brunede kartofler. Det hjælper ikke at lege superman/woman og tro at man kan gøre det hele selv. Hvis man gør det og ender som stresset, så ødelægger man julehyggen både for en selv og for ens gæster.

Hvis din svigermor f.eks. er god til at lave rødkål og din bror er verdensmester i at bage småkager, så er det da dumt ikke at udnytte det.  

Drop også tankerne om at lave en kæmpestor hovedrengøring på dagen eller dagen inden. Det er spild af gode kræfter og din energi, da du igen står og gør det dagen efter. Ingen husker at en jul blev ødelagt pga. et par nullermænd over i hjørnet.

Mht. julemaden, så er den ret taknemmelig. Tilbered din kalkun-, gåse-, flæske- eller andesteg ved lav varme over meget lang tid, så skal du ikke stå over den og være urolig for at du rammer plet. En lav temperatur er også med til at sikre at den beholder al sin saft og kraft.

Lav din risengrød til risalamanden dagen inden, hak mandlerne og pisk flødeskummen om morgenen. Det gør det nemt lige at samle desserten imens kirsebærsaucen varmes op.

Vi har fået en masse forskellige opskrifter til maden juleaften. Dem kan du læse her:
 

Er du mere til julebag, så har vi en masse opskrifter her:
 

Kommercielt

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper