Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

294

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Hvilken tagrensning bør man vælge?

Annonce

Kommercielt

Året lakker stiller og rolig mod sin ende, og der er ikke lang tid til, at vi skal tage hul på år 2019. Det kunne lige præcis være året, hvor du glemmer de dårlige undskyldninger, og endelig får gjort noget ved den tagrensning, som du så længe har udskudt.

Det er nemlig sådan, at et tag har godt af at blive renset mindst en gang om året, og den mest oplagte periode er enten mellem vinter og sommer eller mellem sommer og vinter. Om sommeren kan det blive alt for varmt, og det betyder, at den belægning som der lægges på ens tag, hurtigt kan smelte af, og så gavner tagrensningen slet ikke.

Derfor skal man vælge en periode, hvor der hverken er alt for varmt, men heller ikke for koldt, så taget kan slippe for frostsprængninger og andre ødelæggelser i taget, når kuldegraderne begynde at trænge sig på.

Vi har taget en snak med en tagrensningsekspert, Thomas Zink fra Nanostone, der vil fortælle lidt om, hvornår det er bedst at få renset sit tag, hvorfor det er vigtigt, og hvilken rensning af tag man bør vælge.

Skal en tagrensning altid være dyr?

”Nej. En skumbehandling af taget er utrolig eftertragtet på grund af prisen og dens effekt. Denne type behandling kan typisk foretages fra jorden af blot en enkelt person, og den starter fra 1.495 kroner,” fortæller Thomas Zink.

Det er dog ikke kun billige tagrensninger, som man finder på markedet, og selvom en skumbehandling i den grad kan være nok, så vil det af og til være en god ide med en fuldkommen rensning af sit tag. Prisen på sådan en er da også derefter, da det hurtigt kan koste op mod 20.000 kr.

”Skal taget renses helt rigtigt, så er det en anden sag. Det er en to-mandsopgave, hvor taget også ville skulle efterbehandles. Denne rens kræver lift eller stillads, og her vil priserne typisk ligge på minimum 15.000 – 20.000 kr.” lyder det fra Thomas Zink.

Forår og efterår er de bedste tidspunkter

Mange danskere forestiller sig, at det bedste tidspunkt at få renset tag er om sommeren, da det er varmt, og det giver dermed anledning til arbejde under åben himmel. Faktisk er sommeren ikke en særlig god periode at rense tag i, da produktet hurtigt kan smelte.

”Det perfekte tidspunkt, er der hvor der stadig er lunt i vejret, og hvor man samtidig også har lidt fugt i luften. Behandlingen bør ikke foretages i løbet af sommeren, da produktet godt kan brænde af på et meget varmt tag,” lyder det fra Thomas Zink, der anbefaler årlige behandlinger af taget.

”Jeg vil anbefale årlige behandlinger, indtil taget står flot. Derefter kan man gøre det hvert andet år, medmindre man bor i et skyggeområde for eksempel ved skoven,” slutter Thomas Zink.

Dermed er opfordringen givet videre. En skumbehandling af sit tag hvert år, og det skal helst foretages i slutningen af foråret eller begyndelsen af efteråret.

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil