Primære faneblade

Af Redaktionen

Vi kender alle sammen USB-stikket, som er den lille dims, som vi bruger til at overføre data mellem computere. Særligt i løbet af 2000’erne var dette et populært redskab til hurtigt og sikkert at overføre data fra én computer til en anden.

Det nærmest flød med USB-stik en overgang. Enhver studerende eller person i den arbejdsduelige alder kunne bryste sig af at eje adskillige USB-nøgler. Det var også en populær genstand til brug som firmagaver og reklamegaver.

Senere kom så Dropbox og iCloud. Datafiler kunne nu uploades og gemmes i skyen. Samtidig blev det også meget nemmere at sende store vedhæftninger i emails. Dette var medvirkende til, at folks brug af USB-stikkene begyndte at falde.

Hvis du tror, at USB-stik er helt på vej ud, så tager du dog fejl! Der bliver nemlig hele tiden udviklet nye, større og endnu hurtigere USB-nøgler.

USB-nøglen er din ekstra sikkerhed for dine data

Selvom du lagrer dine data i skyen, så er det altid rart at have datafilerne lige ved hånden i en USB-nøgle. Det kan være, at du ikke har internetadgang, når du skal tilgå dine data i skyen. Det kan være, at du rejser meget på dit arbejde, hvor der opstår situationer uden internet. Det kan også bare være, at du har glemt kodeordet til din Dropbox konto.

I disse situationer kan det være godt at have en ekstra USB nøgle med kopier af dine vigtigste filer. Hvis du er rigtig forsigtig, så kan du vælge også at have en backup kopi af dine filer på en anden USB-nøgle. Herved er du helt sikker på, at du altid kan tilgå din PowerPoint præsentation og dine vigtige Excel ark, når du er på farten.

Dog bør du være særligt opmærksom, hvis du har en ældre USB 1.0. Igennem den seneste årrække er USB-portene til de ældste USB-nøgler nemlig gradvist blevet udfaset. Hvis du skal ud og have et nyt og tidssvarende USB-stik, så kan du altid finde et stort udvalg til fair priser på Gables.dk/usb-stik/.

Tre forskellige typer af USB-nøgler

Udviklingen indenfor USB-nøgler er gået hurtig. De ældste USB-stik, som sælges i dag, er USB 2.0 nøglerne. Dette er også de langsommeste hukommelsesnøgler, som typisk også har den laveste kapacitet. Det betyder, at det tager længere tid at overføre data fra et USB 2.0 stik end fra mere moderne USB-nøgler. Disse USB-nøgler eller “flash drives” kan typisk kun bruges til at have nogle få store dokumenter, billeder og lydfiler liggende på.

USB 3.0 og 3.1 er mere moderne datanøgler, som er kendetegnet ved både at være hurtigere og have større hukommelse. Disse sticks er så hurtige, at du kan forvente overførselshastigheder på op til 500 MB i sekundet eller endnu mere! Samtidig er lagerpladsen også meget større, og kan være helt op til 2 terabytes (TB).

Jo hurtigere nøglen skal være og jo større lagerplads den skal have, desto dyrere bliver nøglen dog også. De dyreste USB 3.1 nøgler koster i dag adskillige tusinde kroner. For langt de fleste folk er en USB 3.0 eller endda en USB 2.0 derfor stadig langt det foretrukne valg. Disse hukommelseskort kan gøre din hverdag en del nemmere og endda også forholdsvist billigt!

Udgivet for :
Lars Løkke Rasmussen. Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf ikke angivet
Del USB-stikket er på ingen måde gået af mode
Like F
Udgivet for :
Udgivet for :
På 3. pladsen med 746 delinger:
Anders Samuelsen. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Del USB-stikket er på ingen måde gået af mode
Like F
På 2. pladsen med 1177 delinger:
På 1. pladsen med 1205 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del USB-stikket er på ingen måde gået af mode
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 296 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)