Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Rig forlagsdirektør får 23 mio skattekroner

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Citathistorie: 

Rig forlagsdirektør får 23 mio skattekroner

Pressefoto fra Gyldendals presseservice

To af Danmarks absolut største og rigeste forlag er gået sammen om at stikke snablen ned i skatteborgernes lommer.

Således kan Politiken i en lang artikel fortælle at Gyldendal og Gad har fået tildelt 23 millioner skattekroner af den siddende såkaldt borgerlige-liberale regering.

Forlagene gider naturligvis ikke smide deres egne penge online-leksikonet Den Store Danske, som var en fuser. Først forsøgte man med abonnenter, det lykkedes ikke. Så forsøgte man med reklamer det lykkedes heller ikke.

Danskerne var ganske enkelt bare ikke specielt interesserede. Og derfor ligger Den Store Danske nu relativt urørt hen på nettet.

Men nu har man altså fået lovning på 23 millioner til genoplivning af det fallerede leksikon.

Men det vil man altså nu ændre på med andres penge. Det er naturligvis projekt-mageri af værste skuffe. Men politikerne er lette at overtale.

Regeringen har således sammen med Dansk Folkeparti bevilget de 23 millioner kroner over de næste fire år til to af Danmarks største "private" forlag så de kan lave en konkurrent til Wikipedia - sidstnævnte koster ikke skatteyderne en krone.

Gyldendals direktør, Morten Hesseldahl, udtaler sig om projektet i som var det det bedste og mest nødvendige der er sket for Danmark i nyere tid.

Morten Hesseldahl  har blandt andet en fortid i både DR og det Kgl Teater, så han er naturligvis godt vant med at have nem adgang til andres tvangsindrevne midler.

Men at to private virksomhederne, som forlagene Gyldendal og Gad på den her måde bare uden videre får 23 mio kroner til et projekt de ikke selv ville røre med en ildtang for egne penge, det viser noget om hvor lidt respekt der efterhånden er for borgernes penge her i landet.

Politikerne har været nemme at narre her. Morten Hesseldahl præsenterer opslagsværket som et bolværk mod Fake News. Dog uden at give nogen egentlig forklaring på hvordan et opslagsværk skulle kunne forhindre falske nyheder i nyhedsstrømmen.

Polititikerne er benovede. Venstres kulturordfører, Bertel Haarder siger til Politiken:

"For mig er det et helt afgørende nationalt og kulturelt projekt. Og så er det rigtigt, at hvis vi skal sikre alle adgang til portalen, vil det kræve et tocifret årligt millionbeløb, og der må vi afsøge alle muligheder. Nu har vi taget første skridt."

Bertel Haarder er også manden på det såkaldte "folkemøde" hvor offentligt ansatte DJØFere kommer på sommerudflugt og mænger sig med kollegaerne i interesseorganisationer. Et cirkus der koster skatteyderne hundredevis af millioner af kroner.

Men lagde du mærke til at Bertel Haarder sagde at der ville blive faste løbende omkostninger ved at staten overtager driften af det fallerede leksikon? Så bered dig. Det her handler om nationalisering af en fuser. Det kommer til at koste langt, langt mere end de 23 mio kroner som er givet til opstart.

Morten Hesseldahl er dog også ganske skamløs. Han siger med henvisning til olierige norges prestigeprojekt Store Norske der modtager 15 millioner kroner fast hvert år:

"Men der skal nok findes lidt mere end det, for det her bliver større end den Store Norske."

Sådan er det når små mænd skal lege store med andres penge.

Del Rig forlagsdirektør får 23 mio skattekroner