Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Skal du på skiferie i løbet af vinteren?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Skal du på skiferie i løbet af vinteren?

Hvis du er en af de mange danskere, der er vilde med at tage et par stive støvler på, spænde et par ski på fødderne og suse ned af bjerge i høj fart, så læs med her, hvor vi bringer nogle gode råd, tips og tricks, som kan være gode at vide om skiferie.

 

Fordelen ved at bestille gennem et rejseselskab

Der findes rigtig mange rejseselskaber i Danmark, som sælger skirejser. Der er dog stod forskel blandt befolkningen, om man bestiller skiferien gennem et selskab, eller om man sørger for det hele selv. Ikke desto mindre er der flere fordele ved at bestille gennem et selskab. For det første er det lettere, da man kun skal have kontakt med et sted. Rejser du selv, skal du både have kontakt til et indkvarteringssted på destinationen, eventuelt finde transport til destinationen samt købe liftkort, når du kommer frem. Et rejseselskab samler alt dette for dig i en pakkeløsning, og gør dermed processen omkring skiferien nemmere. For det andet kan det være billigere at købe rejsen gennem et selskab, fordi de kan indhente rabatter på indkvartering, transport og liftkort, som man som privatperson ikke selv kan indhente. Selvom det kan gøres billigere, er skiferie dog stadig en forholdsvis dyr form for ferie. Lån penge, hvis du gerne vil på ski, men ikke lige har råd til det.

 

Det kan både være godt og skidt at køre selv

Mange vælger at køre selv på skiferien frem for at tage bussen eller at hoppe på et fly og derefter med en transferbus det sidste stykke. At køre selv giver en utrolig fleksibilitet, som man ikke får med de andre løsninger, og transporttiden kan blive kortere end med en bus. Dog vil man ofte komme til at køre om natten, da det er en lang køretur til de fleste skidestinationer, og det betyder, at man måske ikke er veludhvilet, når man ankommer, og derved skal bruge den første dag af ferien på at slappe af og blive frisk til skiløb.

 

Træn op og undgå skader

Skiløb er en af de sportsgrene, hvor flest kommer til skade. Det er utroligt hårdt for knæene, og der kan hurtigt ske ulykker på pisterne, når folk kommer i høj fart. Mange skader kan dog undgås ved at træne op inden skiferien. Hvis man sørger for at have veltrænede lår-, læg- og ballemuskler, samt have en god grundform og en god balance, er der mindre risiko for alvorlige skader på skiferien.

 

Husk forsikring!

Der kan dog stadig ske uheld, selvom man har trænet op, og derfor er det ret vigtigt at have en god rejseforsikring, som dækker skiløb. Det kan blive en dyr affære at komme på sygehuset i udlandet, hvis man ikke har forsikring, og hvis det går så galt, at man skal flyves hjem før tid, kan man næsten blive ruineret, hvis forsikringen ikke betaler. En ulykkesforsikring kan også være god at have, hvis man skulle komme så galt til skade, at man får varige men – i sådan et tilfælde kan ulykkesforsikringen nemlig udbetale erstatning, som kan beløbe sig til mange penge.

Del Skal du på skiferie i løbet af vinteren?