Gå til hovedindhold

Bevægelse giver plads til de søde december-sager

December måned er altid fyldt med en masse kalorier. Sådan bør det også være – vi samles med familie og venner, og fejrer julen og alt hvad der hører til. Men vi kender det måske alle sammen. Julen sætter sine spor, og det kan næsten være umuligt at undgå alle de mange fristelser, hvilket måske både ses og mærkes på ens fysiske form i slutningen af måneden.

Dette ønsker den danske sundhedsredaktion HELSEBOOST, at komme på forkant med, hvilket har fået dem til at indføre en december politik, der både giver plads til bevægelse, mod der også skal være plads til de søde og lækre julesager der høre julen til. Læs hvordan i dette indlæg.

Op på jernhesten

På HELSEBOOST er der blevet lavet en cykelaftale mellem skribenterne på siden. Det betyder, at når man møder på kontoret i hele december måned, handler det om at komme til-og-fra arbejde på jernhesten. Den som har cyklet flest gange, når der gås på juleferie, er vinderen af cykelkonkurrencen.

Motionen til-og-fra arbejde, har faktisk erfaret en højere energi på kontoret. Ydermere kan de søde sager, der altid frister, men ofte spises med dårlig samvittighed, også lettere stilles frem.

På den måde motiverer man hinanden internt, til at motionere – og endnu bedre kan man gå på juleferie med en sund samvittighed, eftersom der skabes en god balance mellem kalorieindtag og forbrænding.

Udover der er en individuel vinding, er der også noget at hente som virksomhed. Det sikrer motiverede og aktive medarbejdere.

Idéen behøver naturligvis ikke kun blive udført i december måned, men kunne meget vel være en fremadrettet plan, for at sikre en daglig aktivitet.

Aktiv hverdag

Det er især aktuelt for kontormedarbejdere, at man som virksomhed, har fokus på hvordan man får medarbejderne i bevægelse. Det kan blandt andet være ved at indføre en cykel ordning, eller andre lignende aktiviteter, der kan sætte gang i en fælles motionsordning.

I større organisationer vil sådanne eksperimenter typisk igangsættes af en HR-afdeling, eller lignende. Men i mindre virksomheder, er det ofte en smule mere ustruktureret.

Derfor erfarer man også ofte, at hvis man har en god idé til hvad man kan gøre internt, for at sikre den her gode trivsel på arbejdspladsen, som et projekt a la dette nemlig også er, skal man blot få delt sin idé.

Beslutningsprocessen er kortere i en lille organisation, og man kan derfor lettere komme igennem med sine idéer.

HELSEBOOST projektet her blev netop startet af en studiemedhjælper.