Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

2018 var et svært år for Folkets Avis

Efter flere år med fremgang vendte udviklingen sig desværre til det nedadgående i 2018. Kun en massiv omstrukturering her sidst på året har nu måske rettet op på kursen og sat den imod fremgang igen.

Samlet set har 2018 været et år præget af stigende udgifter og faldende indtægter. Og antallet af betalede brugere bare faldt og faldt. Fra omkring 350 ved årets begyndelse til omkring 290 for ikke så længe siden.

Det lignede begyndelse på enden. Enten skulle der gøres noget effektivt eller også var det kun et spørgsmål om tid før det hele var slut.

Min konklusion blev at Folkets Avis ikke var stærk nok i sig selv. Jeg tog konsekvensen af denne erkendelse og lavede FOLKETS.DK om til en platform for brands og udgivere.

Så nu er Folkets Avis ikke længere alene på FOLKETS.DK. Nu er Folkets Avis et blandt en række brands.

Ud af krisen fødtes således magasinerne Oplevelser, MAMMUT, digitalt og #idpol. Og senest: Skærmtid. Alle har de hjemme her på FOLKETS.DK. Tanken er at det ikke alt sammen skal handle om politik og nyheder. Der skal også være plads til både underholdning og fordybelse.

Folkets Avis er stadig flagskibet på FOLKETS.DK. Naturligt nok. Men nu er der kommet andre medier til. Det skaber en mere livlig og afvekslende forside. Det giver også mere plads til det mere kommercielle.

Forhåbentligt giver det også flere lyst til at være med. I hvert fald er antallet af abonnenter ikke længere faldende. For man får adgang til alt indhold på samtlige udgivelser ved at melde sig til på FOLKETS.DK som betalende bruger.

Og man er med til at sikre driften af en dansk medieplatform for frie og uafhængige udgivelser.

Som sponsor bliver man tilmed anført på sponsorlisten specifikt for Folkets Avis og er dermed med til at understøtte journalistisk arbejde af en systemkritisk karakter som ikke ses mange andre steder i medielandskabet her i landet.

Jeg tror det var rigtigt at satse bredere end Folkets Avis. At gøre FOLKETS.DK til en større medieplatform med mere mangfoldighed i indhold og udtryk. Meget tyder i hvert fald på det.

Men det er klart at der nu ligger et væsentligt arbejde i at bygge medierne op. Folkets Avis er kommet langt, men mikromedierne - de førnævnte magasiner - har lang vej igen. Og i dem er der et stort udviklingspotentiale.

Og i og med at de er på FOLKETS.DK, har de solid grund under fødderne. Alt det jeg havde bygget op omkring Folkets Avis kunne nu danne grobund for de hårdt tiltrængte nye udgivelser.

Der er mange fordele ved den model. Så tag godt imod de nye tiltag.

2018 blev også året hvor Folkets Avis' side på Facebook krydsede de 10.000 likes. Men både reach og CTR er faldet meget mere end antallet af likes er steget. Så samlet set kommer der meget mindre trafik fra Facebook nu end i 2017 og endnu mindre end i 2016.

Det bestyrker mig i at det var rigtigt at skabe en egen platform og dermed over tid reducere afhængigheden af de store amerikanske platforme.

På Google klarer FOLKETS.DK generelt og Folkets Avis specifikt sig til gengæld bedre og bedre. Det er en relativ langsom udvikling, men stabil i den rigtige retning.

Alt i alt tegner det lidt lysere nu her sidst på året i en ellers mørk tid.

Glædelig Jul til alle læsere og tusind tak til at betalende brugere og jer der har bakket op på anden vis!

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil