Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

294

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Sådan sparer du penge på dit bilbudget

Annonce

Kommercielt

Er din bil ikke allerede fast inventar på dit budget, bør du måske overveje at gøre den til det. For langt de fleste mennesker er det en vigtig post, som fylder mere eller mindre. Vil du spare penge på dit bilbudget, kommer vi her i artiklen ind på nogle af de ting, du kan gøre, således at du får flere penge mellem hænderne.

Når du tænker på omkostningerne, der er forbundet med din bil, bør disse som minimum komme på lystavlen: Afbetaling/leasing, benzin/diesel, forsikring, service, reparation og nye dæk. Har du ikke taget højde for dem alle og de eksakte beløb, kan det være så betydeligt, at det kan få dit budget til at ramle. Vær derfor realistisk, når du lægger dit budget, så du ikke brænder fingrene og sætter dig selv for dyrt.

Køb originale reservedele og opnå større sikkerhed

Et sted, der altid koster penge og er ganske uundgåeligt, er reparationer. Ved periodisk service finder mekanikeren altid ud af, hvad der skal udbedres. Nogle gange er det større ting, når den har gået x antal kilometer. Her bør du altid købe originale reservedele, hvis der stadig er fabriksgaranti på din bil. Ofte er de gældende i fem år, men det er forskelligt fra fabrikant til fabrikant.

Har du derimod en ældre bil, der ikke er omfattet af garantien, kan der være gode penge at spare ved at købe brugt reservedele - disse også originale. Selvom en bil måske er blevet sat til skrot, kan den stadig godt have nogle virkelig gode dele, der er funktionelle og holder i mange år. Derfor kan du gøre et godt køb ved en autoophugger. Du bør aldrig gå på kompromis med kvaliteten af delene til din bil, da det handler om trafiksikkerhed.

Sæt dit afdrag efter dit budget

Har du ambitioner om at købe ny bil, bør den aldrig koste mere, end at du har råd til at betale afdragene. Giver du fx 20% i udbetaling, får du et højere månedligt afdrag, end hvis du lægger 40% i udbetaling. Tager vi udgangspunkt i leasing, kan du få en bil til en relativt lav udbetaling. Det kan være 15.000,- med et månedligt afdrag på 3.500,-.

Når du leaser, kender du dine omkostninger til bilen. Du kan få forsikring, service og det hele med, således at du ikke skal spekulere på andet end det månedlige afdrag og at holde dig inden for det antal kilometer, du har angivet, du kører. Igen handler det om, hvem du er som person, og hvad dit budget siger. Vær ærlig overfor dig selv, og sæt dit budget, så du har råd til at leve. Det er ikke fedt at have en dyr bil, hvis den dræner din privatøkonomi.

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil