Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

309

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

P A

Chokolade. Masser af chokolade.

Chokolade og atter chokolade

Per Asmussen

Kommercielt

Alt om chokolade

Alle elsker chokolade. Men hvad skyldes det egentlig?

Hvad er chokolade lavet af? Hvordan fremstilles det?

Og hvad er egentlig forskellen på de forskellige typer af chokolade, du kan finde i supermarkedet?

 

Fremstilling og ingredienser

Kakaobønne

Chokolade er først og fremmest baseret på kakaobønnen, som stammer fra kakaotræet. Kakaobønnen kan tilberedes og blive til den chokolade, vi kender. For at opnå chokolade, som vi kender den, ristes bønnen først og fremmest.

Det er dette, der fremkalder den velkendte chokoladearoma. Herefter afskalles og males bønnerne, så de bliver til en tyktflydende kakaomasse. Dette kakaomasse kan bruges på forskellige måder.

Enten kan den presses til kakaosmør og kakaopulver, eller den kan laves til spisechokolade. Spisechokolade fremstilles ved, at kakaomassen tilsættes ekstra kakaosmør, sukker, smagsstoffer og lecitin. Mængden af de forskellige ingredienser afgør, hvilken type chokolade, man ender op med.

 

De forskellige chokoladetyper

I et almindeligt supermarked fås typisk tre typer af chokolade: mørk chokolade i forskellige procentsatser, mælkechokolade og hvid chokolade. De forskellige typer kan smage meget forskelligt, og det skyldes fordelingen af ingredienserne i chokoladen.

 

Hvor mørk chokolade typisk indeholder 50% kakaomasse, hvilket giver den lidt bitre smag, indeholder mælkechokolade, som navnet antyder, mælk - op til 25% i form af tørmælk. Nogle typer af mørk chokolade indeholder større mængder kakaomasse. I supermarkedet finder man af og til chokolade med 60, 70 eller hele 80 procent kakaomasse. Jo mere kakaomasse, der er i chokoladen, jo mere bitter vil smagen være. Hvid chokolade indeholder slet ikke kakaomasse, men består derudover i vid udstrækning af de samme ingredienser som mælkechokolade. Derudover fås erstatningsproduktet vekao, som har en chokoladesmag, men grundet et lille faktisk kakaoindhold ikke må kaldes chokolade.

Læs meget mere om chokolade og kakao her.

 

Alle elsker chokolade

Chokolade er måske en af de mest afholdte spiser overhovedet - både når den spises alene og som ingrediens i mad og desserter.

Men når alle elsker chokolade, skyldes det mere end blot, at det smager godt. Kakaobønner indeholder nemlig stofferne koffein og theobromin, som begge stimulerer vores centralnervesystem og giver en behagelig følelse. Den udbredte kærlighed til chokolade skyldes således mere end blot den gode smag.

 

Chokoladeopskrifter

 

Brownie

Brownie

Læs opskriften her.


Chokoladeovertrukket karameller

Karameller

Læs opskriften her.


Chili con carne

Chili con carne

Læs opskriften her.


Marsis kugler

Marsis kugler

Læs opskriften her.


Cornflakestoppe

Cornflakes toppe

Læs opskriften her.


Chokolade cookies

Chokolade cookies

Læs opskriften her.


Triple Chocolate Cake

 

Læs opskriften her.


Citronmousse

Citronmousse

Læs hele opskriften her.


Bærtærte

Læs hele opskriften her.


Brownie med mælkechokolade

 

Læs opskriften her.


Chokoladelagkage med mascarpone og jordbær

Chokoladelagkage

Læs opskriften her.


Popping candy cake

Popping candy cake

Læs opskriften her.


LEGO Flødeboller

Flødeboller

Læs opskriften her.


Romkugler

Romkugler

Læs en artikel med masser af opskriften her.


Hjemmelavet nutella

Nutella

Læs opskriften her.


Chokoladekage med flødefraiche

Chokoladekage

Læs opskriften her.


Glutenfri chokoladekage

Chokoladekage

Læs opskriften her.


Chokolademuffins med hvid chokoladeganache

Chokolademuffins med hvid chokoladeganache

Læs opskriften her.


Kage i mikroovn

 

Læs opskriften her.


Gateau Marcel

Gateau Marcel

Læs opskriften her.


Chokolademousselagkage

Chokolademousselagkage

Læs opskriften her.


Roulade

Roulade

 

Læs opskriften her.


Nøddebrud

Nøddebrud

Læs opskriften her.


Hvid chokoladecreme

Hvid chokoladecreme

Læs opskriften her.


Fransk chokoladetærte

Fransk chokoladetærte

Læs opskriften her.


Tærte med chokoladeganache

Tærte med chokoladeganache

Læs opskriften her.


Rocky roads chokoladebrud

Chokoladebrud

Læs opskriften her.


Sous vide tempereret chokolade

Temperering af chokolade

Læs opskriften her.


Chilibagt rabarber med hvid chokolade

 

Læs opskriften her.


Kiksekage

Kiksekage

Læs opskriften her eller her.


Dessert Mini Burgere

Dessert Mini Burgere

 

Læs opskriften her.


Chokoladetærte

Chokoladetærte

Læs opskriften her.


Chokoladepynt

Chokoladepynt

Læs opskriften her.


Svenske chokoladekager

Svenske chokoladekager

Læs opskriften her.


Karameliseret hvid chokolade

Karameliseret hvid chokolade

Læs opskriften her.


Chokoladebar

Chokoladebar

 

Læs opskriften her.


Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Læs opskriften her.


Mazarintærte

Mazarintærte

Læs opskriften her.


Chokoladeboller

Chokoladeboller

Læs opskriften her.


Chokoladekage

Chokoladekage

Læs opskriften her.


Toffifee

Toffifee

Læs opskriften her.


Hvid chokoladeparfait

Parfait

Læs opskriften her.


Mini tærter

Mini tærter

Læs opskriften her.


Chokolademuffins

Chokolade muffins

 

Læs opskriften her.


Cookies

Chokoladecookies

Læs opskriften her.


Mikroovnschokoladekage

Mikroovnskage

Læs opskriften her.


Chokoladetærte

Chokoladetærte

Læs opskriften her.


Der er flere opskrifter herunder:

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper