Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Zenia Stampe har for en gangs skyld ret – Pia K er ikke en værdig formand. Her er forklaringen på hvorfor.

Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Pia Kjærsgaard. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Skal en folketingsformand hæmme debat og udøve censur i Folketinget - endda på en falsk baggrund?

Da Pelle ikke kaldte Kenneth for racist – om Dansk Folkeparti og overrollen i Folketinget.

Dansk politik er ofte en komisk forestilling.

Set lidt på afstand er det nærmest en pinlig omgang.

Og politikerne selv benytter enhver lejlighed til at komme i rampelyset. Nuvel, det kan man ikke klandre dem så meget igen, det ligger lidt indbygget i spillets regler.

Nu har vi nogle dage været vidner til et af de mange små optrin som bekræfter mig i at vi har med en flok selvoptagede fjolser at gøre.

Vi lever i en  tid hvor offerrollen er særdeles eftertragtet. Det vidner om en kultur og civilisation på vej ned at offerrollen ligefrem er noget man ønsker at påtage sig.

Dansk Folkeparti er blevet et sådant offer-parti. Et parti med stor selvmedlidenhed.

Da Enhedslistens Pelle Dragsted omtalte noget som Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth havde sagt som 'racistisk', så blev dette straks fremstillet af Dansk Folkeparti-medlemmer som om at Pelle havde kaldt Kenneth for racist.

Men det havde han jo ikke.

Der er stor forskel på at omtale en adfærd eller udtalelse som værende racistisk og så omtale en person som værende racist.

Det er DF'erne i Folketinget bestemt intelligente nok til at forstå. Men de ved også at de kan score point på at påtage sig offerrollen i dansk politik, og det gjorde de så nok engang.

En lang række DF'ere listede en masse gange op hvor DF angiveligt gennem årene skulle have været ofre for alverdens uretfærdigheder. Men benyttede det lille sammenstød mellem Pelle og en af Kenneths udtalelser til at cementere forståelsen af Dansk Folkeparti som nogen  man skal have ondt af og medlidenhed med.

Give me a f....... break.

Dansk Folkeparti har enorm magt i dansk politik og har haft det i årevis. Takket været Dansk Folkeparti er det komplet umuligt for borgerlige partier at gennemgøre for eksempel skattelettelser som ville styrke det danske folk og civile samfund markant.

Og partiet sidder ovenikøbet på Folketingets formandspost hvor Pia Kjærsgaard benyttede lejligheden til simpelthen at lukke ned for debatten under den falske præmis at Pelle havde kaldt Kenneth racist.

Det vil reelt sige at Pia Kjærsgaard indfører en regel om at man ikke må mene eller omtale andres udtalelser eller adfærd som for eksempel 'racistisk'.

Det er jo dybt debilt at lægge en sådan utidig og tyrannisk begrænsning på ytringer som klart holder sig inden for lovens og grundlovens begrænsninger på den lovgivende forsamling.

For måske første gang i mit liv må jeg erkende mig enig med Zenia Stampe.

Pia Kjærsgaatd er ganske enkelt ikke en god formand, når hun bruger en lille udtalelse som anledning til censur og samtidig selvpromoverende at fremstille sit eget parti som det evige offer.

Hvor er det dog patetisk alt sammen.

Og det bestyrker min opfattelse af politikere som nogle der ikke kan styre deres selviscenesættelse og magtbegær.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09
Personer: 
Zenia StampePelle DragstedPia Kjærsgaard
Organisationer: 
Dansk FolkepartiRadikale VenstreEnhedslistenFolketinget
Emner: 
hykleriretssikkerhedpolitik
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn