Gå til hovedindhold

Nu begynder det: Første GDPR-millionbøde på vej – til kendt taxa-selskab

Datatilsynet har indstillet taxa-selskab til en bøde på ikke mindre end 1,2 mio. kroner.

Taxa 4×35 er blevet politianmeldt af Datatilsynet som på baggrund af manglende sletning af oplysninger om kunderne har indstillet selskabet til en bøde på 1,2 mio. kroner for overtrædelse af GDPR - også kaldet databeskyttelsesforordningen.

I Danmark kan datatilsynet ikke selv udstede bøder, hvorfor sagen overgår til politiet som afgør om der skal rejses sigtelse.

Størrelsen på bøden vil i givet fald i sidste ende blive afgjort ved retten.

Datatilsynet begrunder sagen på følgende måde:

”Når vi har valgt at indstille til en bøde i denne sag, skyldes det, at der er tale om meget store mængder personoplysninger, der er blevet gemt uden et sagligt formål. Ét af grundprincipperne på databeskyttelsesområdet er, at man kun må behandle oplysninger, man har brug for - og når man ikke har brug for dem længere, skal de slettes med det samme,” siger Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano.

En detaljeret redegørelse for sagen kan ses her:

https://www.datatilsynet.dk/tilsyn-og-afgoerelser/afgoerelser/2019/mar/tilsyn-med-taxa-4x35s-behandling-af-personoplysninger/

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.