Folkets Avis på ny webhost

Skrevet af Lennart Kiil

Folkets Avis har fået flere muligheder efter vi er kommet på en ny server.

For det første har vi nu fået en søgemulighed. Prøv den her.

Hvad der måske nok er vigtigere på længere sigt er, at siden nu kører mere tjept, når det skal lægges indhold på eller udvikles ny funktionalitet. Selve hastigheldsforøgelsen vil ikke kunne mærkes så meget af brugerne, da sien både før og nu udadtil var boosted af en varnish cache. Men for redaktionen er der en kæmpeforskel.

Prisen er dog også gået noget op.

Nu betaler vi 100 Amerikanske dollars - altså små 600 kroner per måned for hosting hos Pantheon. Før betalte vi 29 kroner per måned hos Gigahost. Prisen er altså nu 20 gange højere end før.

Gigahost er i min erfaring god til mindre sites, hvor der ikke konstant skal arbejdes i backend. Men til Folkets Avis skulle der altså lidt mere til. Pantheon kan nok klare opgaven, hvis man ser på, hvem deres kunder ellers er.

Det er selvfølgeligt lidt af en satsning at opgradere til så dyr en webhost, fordi de løbende udgifter dermed er mangedoblede. Men det viser også, at vi tør satse på avisen. Og at vi vil give vores læsere den bedste platform penge kan købe.

Hvis der er nogen, der har lyst til at hjælpe med at sponsorere infrastruktur - herunder hosting - så lad mig endelig vide det. Vi kan godt bruge hjælpen.

Del Folkets Avis på ny webhost