Primære faneblade

Gastrofun.dk

Simreretter - den komplette guide med masser af opskrifter

Hvad er en god simreret?

Nogle kokke mener, at gryderetter (også kendt som simreretter) er det bedste at lave, hvis du gerne vil brillere i køkkenet og ikke nødvendigvis er den mest erfarne amatørkok.
En god simreret kan både være billig, let at lave og super velsmagende. Men hvad er det, der definerer god simremad? Hvilket kød, bør man vælge? Og hvordan skal man bære sig ad? Det kigger vi nærmere på herunder.

 

Sådan laver du en lækker gryderet

Hvis sin simremad skal blive en stor succes blandt gæsterne omkring bordet, så er der fire vigtige ting, du bør have i baghovedet. Disse er: Tid, ingredienser, tilsmagning og tilbehør.

  • Tid
    - Tag dig god tid, når du skal lave en gryderet. Kødet, sovsen og alle andre elementer i retten bliver blot bedre og bedre, jo længere tid, de får lov til at stå og hygge sig i gryden.
  • Ingredienser
    - Når du vælger grøntsagerne og kødet, har du mange forskellige muligheder. Det er svært at vælge de forkerte grøntsager, men du skal være opmærksom på valget af kød.
  • Tilsmagning
    - Pas på med at smide for mange krydderier i for tidligt. Smag først til, når retten er næsten færdig, derved får du den bedste og mest præcise tilsmagning.
  • Tilbehør
    - De klassiske typer af tilbehør til en god simreret er kartofler, pasta, ris og kartoffelmos. Nogle fraråder da mosen, da dette kan blive lidt for fedt, hvor ris derimod giver et god modspil.

 

Sådan undgår du tørt kød i din simreret

Når du vil undgå tørt kød i din gryderet, bør du huske på to ting. For det første skal du altid vælge det rigtige kød. Her må du gerne vælge en lidt billigere udskæring, og du kan vælge fra både svin, lam, okse, kalv eller ged.
For det andet er tiden helt essentiel. Som nævnt i det forrige afsnit, bliver alle elementer blot bedre med tiden. Dette gælder i høj grad også for kødet. Hvis du har valgt det rette kød, vil dette nemlig blot blive mørere og saftigere med tiden.

 

Opskrifter med simremad

 

Pulled Pork i ovn

Pulled Pork i ovn

Læs opskriften her.


Gullash

Gullash

Læs opskriften her.


Tværreb

Læs opskriften her.


Fyldt gås

Læs opskriften her.


Cassoulet

Læs hele opskriften her.


Slagterens boeuf bourguignon

Læs hele opskriften her.


Coq au vin med kartoffelmos

Hanekylling - Coq au vin med kartoffelmos

Se opskriften her.


Pulled Beef

Læs opskriften her.


Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Se opskriften her.


Bouef Daube one-pot

Boeuf Daube one pot

Se opskriften her.


Svampe- og kartoffelragout med boghvede

Se opskriften her.

Ragout af oksehale

Se opskriften her.


Osso buco med risotto og gremolata

Osso buco

Se opskriften her.


Lammeskank

Se opskriften her.


Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg

Se opskriften her.


Ragú alla bolognese

Ragu alla bolognese

Se opskriften her.


Lammebov i stegeso

Lammebov

Se opskriften her.


Braiseret oksespidsbryst

Oksespidsbryst

Se opskriften her.


Braiseret kalkunlår

Kalkunlår

Se opskriften her.


Svinekæber i stegeso

Svinekæber

Se opskriften her.


Lasagne

Lasagne

Se opskriften her.


Stracotto

Se opskriften her.


Cola spareribs

Cola spareribs

Se opskriften her.


Chili con carne

Chili con carne

Se opskriften her.

Flere opskrifter med simremad:

Vi har også samlet noget af det bedste tilbehør til simreretter herunder:

Senest

Udgivet for
Udgivet for

Nedtælling

På 3. pladsen med 806 delinger
På 1. pladsen med 982 delinger

Bak op og få fordele Se muligheder Bak op og få fordele Tilmeld

Ønsker du et Danmark hvor etablerede medier og partier sætter dagsorden uden hensyn til borgerne?

Nej? – Nå, men det koster penge - og meget andet - at drive et medie som går imod magthaverne. Er du villig til at betale en del af prisen?

Første mål er at balancere de direkte økonomiske udgifter ved at drive et medie som i modsætning til den etablerede presse ikke modtager offentlige penge

Se muligheder Tilmeld nu

Nu 300 abonnenter ud af 1000 nødvendige