
Simreretter - den komplette guide med masser af opskrifter
Kommercielt
Hvad er en god simreret?
Nogle kokke mener, at gryderetter (også kendt som simreretter) er det bedste at lave, hvis du gerne vil brillere i køkkenet og ikke nødvendigvis er den mest erfarne amatørkok.
En god simreret kan både være billig, let at lave og super velsmagende. Men hvad er det, der definerer god simremad? Hvilket kød, bør man vælge? Og hvordan skal man bære sig ad? Det kigger vi nærmere på herunder.
Sådan laver du en lækker gryderet
Hvis sin simremad skal blive en stor succes blandt gæsterne omkring bordet, så er der fire vigtige ting, du bør have i baghovedet. Disse er: Tid, ingredienser, tilsmagning og tilbehør.
- Tid
- Tag dig god tid, når du skal lave en gryderet. Kødet, sovsen og alle andre elementer i retten bliver blot bedre og bedre, jo længere tid, de får lov til at stå og hygge sig i gryden. - Ingredienser
- Når du vælger grøntsagerne og kødet, har du mange forskellige muligheder. Det er svært at vælge de forkerte grøntsager, men du skal være opmærksom på valget af kød. - Tilsmagning
- Pas på med at smide for mange krydderier i for tidligt. Smag først til, når retten er næsten færdig, derved får du den bedste og mest præcise tilsmagning. - Tilbehør
- De klassiske typer af tilbehør til en god simreret er kartofler, pasta, ris og kartoffelmos. Nogle fraråder da mosen, da dette kan blive lidt for fedt, hvor ris derimod giver et god modspil.
Sådan undgår du tørt kød i din simreret
Når du vil undgå tørt kød i din gryderet, bør du huske på to ting. For det første skal du altid vælge det rigtige kød. Her må du gerne vælge en lidt billigere udskæring, og du kan vælge fra både svin, lam, okse, kalv eller ged.
For det andet er tiden helt essentiel. Som nævnt i det forrige afsnit, bliver alle elementer blot bedre med tiden. Dette gælder i høj grad også for kødet. Hvis du har valgt det rette kød, vil dette nemlig blot blive mørere og saftigere med tiden.
Opskrifter med simremad
Pulled Pork i ovn
Gullash
Tværreb
Fyldt gås
Cassoulet
Slagterens boeuf bourguignon
Coq au vin med kartoffelmos
Pulled Beef
Boeuf bourguignon
Bouef Daube one-pot
Svampe- og kartoffelragout med boghvede
Se opskriften her.Ragout af oksehale
Osso buco med risotto og gremolata
Lammeskank
Gammeldags oksesteg
Ragú alla bolognese
Lammebov i stegeso
Braiseret oksespidsbryst
Braiseret kalkunlår
Svinekæber i stegeso
Lasagne
Stracotto
Cola spareribs
Chili con carne
Flere opskrifter med simremad:
- Hjerter i flødesovs. Se opskriften her.
- Kalvehaler. Se opskriften her.
- Oksekæber. Se opskriften her.
- Spansk lammegryde. Se opskriften her.
Vi har også samlet noget af det bedste tilbehør til simreretter herunder:
- Kartoffelmos
- Ratatouille
- Pommes Rosti
- Hasselback kartofler
- Kogte kartofler
- Konfiterede kartofler
- Ovnstegte kartofler
- Pommes Frites
- Læs meget mere om kartoflen og opskrifter her.
- Bagt sødkartoffel
- Sød kartoffel fritter
- Polenta fritter