Gå til hovedindhold

Uanset hvem der vinder - er det en DJØF der bestemmer

Af Lennart

DJØF kører for tiden en "ligestillingskampagne" hvor man ønsker flere kvindelige ledere og beslutningstagere i Danmark.

Tjah. I forhold til hvem der interesserer sig mest for politik og hvordan rekrutteringsgrundlaget ser ud i parti-organisationerne, er jeg ikke sikker på at kvinder er specielt meget "underrepræsenterede" på top-plan i politik.

Men DJØF har den her ide om at kvinder er underrepræsenterede fordi de jo udgør halvdelen af befolkningen og for eksempel kun omkring 30-40 procent af top-politikerne.

I så fald kan man jo andre sig over at DJØF'ere udgør omkring to procent af befolkningen og over 50 procent af top-politikerne.

Hvis DJØF har ret i at kvinder er underrepræsenterede på top-plan, så må DJØF også selv tage konsekvensen af den logik og indse at DJØF'ere er ekstremt overrepræsenterede.

Eller mener man hos DJØF at kønsorganer er vigtiger end kompetencer, når det gælder ledelse og politik?

Sagen er den at vi som vælgere ikke har et reelt valg længere. De øverste kandidater på listerne er om ikke udelukkende DJØFere, så i meget, meget overvejende grad i forhold til andre faggrupper, som ellers er meget større i befolkningen.

Man forstår godt at DJØF forsøger at flytte fokus fra denne kendsgerning og så over på noget om at det er synd for kvinder i Danmark.

Men pressens opgave er at udstille DJØF'ernes magtovertagelse og vise at valget ikke længere er reelt.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.