Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Flere danskere gør brug af online lån – kan det betale sig?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Flere danskere gør brug af online lån – kan det betale sig?

En gang havde bankerne enevælde på markedet for at låne penge ud. Sådan er det ikke længere. Rigtig mange låneudbydere er skudt op rundt omkring, og de giver bankerne konkurrence. I starten havde online lån et lidt blakket ry, da det ofte var et dyrt lån. Nu om dage er der dog så mange låneudbydere, at forholdet mellem udbud og efterspørgsel har presset priserne i bund.

Det er godt nyt for kunderne, som kan låne penge online til endnu bedre priser. Faktisk er priserne så konkurrencedygtige nu, at de kan konkurrere med bankernes priser. Det betyder derfor, at det godt kan betale sig at tjekke de forskellige muligheder for online lån, inden man går ned i banken for at foretage et forbrugslån.

Forbrugslån har høje omkostninger i banken

Forbrugslån er nemlig en af de typer af lån, som er forholdsvis dyre at tage i banken. Under forbrugslån går eksempelvis lån til ferier, flytning, ny bil eller lignende. Altså lån, der ikke bliver omsat direkte til værdi. Snakker man ting som huskøb, så kan det til gengæld bedst betale sig at bruge banken, da renterne her er i en helt anden størrelsesorden, end hvis vi snakker forbrugslån og kassekreditter.

Kassekreditter er også noget, man kan oprette online. Det kan for mange danskere være en rar buffer at have, hvis man pludselig står med nogle uforudsete udgifter, som budgettet ikke helt kan dække. Trækker man ikke på kassekreditten, så koster den heller ikke noget. Det er først i det øjeblik, man gør brug af den at den trækker renter.

Selvom flere og flere danskere gør brug af online lån, så er der stadig en skepsis blandt en del af befolkningen. Det skyldes formentlig de første forbrugslån, der udkom med høje renter. Danskerne er dog begyndt at få øjnene op for lånemarkedet, som har mange muligheder, hvis blot man gøre et godt baggrundsarbejde.

Søg efter tilbud før du ”køber” et lån

Et godt sted at starte, ville være at gå ind på en side, der har en samlet oversigt over de forskellige låneudbydere. Du kan låne penge her. Der kan man hurtigt danne overblik over de mest basale tal, som man kan bruge til at grovsortere sine muligheder ud fra. Der står typisk listet ting såsom renter, løbetid og svartid. Derved kan man hurtigt danne sig et overblik over de bedste tilbud.

At låne penge fungerer efterhånden som at gøre en hvilken som helst anden handel. Når man foretager andre køb, både store køb, men ofte også almindelige indkøb, så tjekker mange markedsprisen og aktuelle tilbud. Det bør foregå på samme måde, når man skal låne penge.

Husk at læse det med småt

Selvom man får listet diverse tal op ved en oversigt, så er det naturligvis vigtigt at få læst alt med småt igennem. Nogle enkelte online forbrugslån har nemlig en lille hage ved, at renterne skyder i vejret, hvis ikke man overholder aftalen for tilbagebetaling. Dette gælder heldigvis kun for nogle få, og læser man betingelserne grundigt igennem, så har man altså alle forudsætninger for at vælge disse lån fra, hvis man er bange for at komme i betalingsproblemer.

Det skal dog nævnes, at man aldrig bør foretage et lån, hvis man er i tvivl om, hvor vidt man er i stand til at betale lånet tilbage rettidigt. I så fald bør man kigge sig om efter et lån med længere løbetid eller lave justeringer i ens privatøkonomi, hvis udsigten er, at der bliver ved med at mangle penge i budgettet. Man skal kun tage lån, hvis det er for at investere i noget nu og her eller få luft i økonomien nu og her, hvor man kan se, at økonomien bliver bedre fremadrettet, så man kan betale beløbet tilbage.