Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse STOP! Regeringen lister bankunion ind ad bagdøren

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

STOP! Regeringen lister bankunion ind ad bagdøren

Skrevet af Lennart Kiil

Nu arbejder regeringspartierne igen på at få Danmark indlemmet i Bankunionen. Det er en yderst risikabel vej at gå.

Set fra et dansk persektiv, betyder deltagelse i bankunionen forskydning af magt væk fra Danmark. Det er en kendsgerning. Tilsyn med mere bliver helt konkret flyttet ud af landet.

Hvorfor er regeringen så forhippet på det? Skulle den ikke forestille at varetage danske interesser?

Svaret er simpelt.

Godt nok bliver magten flyttet væk fra Danmark, men den bliver også ved samme lejlighed flyttet fra marked og civilsamfund over i armene på politiker- og embedsstanden.

Og danske politikere føler mere fællesskab med politikere i andre lande, end de gør med danske långivere og låntagere. Danske politikeres ambitioner er ikke lig med danske interesser bredt set.

Det ved vi jo godt.

Der er en pænt stor risiko for, at Bankunionen vil løbe ind i store vanskeligheder. For det går ikke just godt, når politikere blander sig for meget på det område. Det var politikernes indblanding i långivermarkedet i USA, der var med til at starte finanskrisen.

Politikernes håndtering af de økonomiske problemer i Sydeuropa har mildest talt heller ikke været særligt imponerende. Det bliver da også spændende, hvordan det kommer til at gå for eksempel Italien de kommende par år.

Alle æg i én kurv

Lidt forsimplet svarer bankunionen til at lægge alle sine æg i én kurv. Det er ikke særligt smart. Især ikke når vi kan forvente rigeligt med turbulens de kommende år.

Som absolut minimum skal den danske befolkning høres, før en suverænitetsafgivelse af denne størrelsesorden kan komme på tale. Det er klart.

Vi skal ikke gå ind i en så usikker konstruktion som en befolkning bundet på hænder og fødder af en kynisk politikerstand, der først og fremmest passer egne interesser.

Lad os nu få sat en stopper for regeringens skumle planer om Danmarks indlemmelse i en yderst risikabel bankunion. STOP NU!

Del STOP! Regeringen lister bankunion ind ad bagdøren