Den totale ydmygelse af danskerne

Skrevet af Debatredaktionen

UdbetalingDanmark har fået den idé, at boligstøtten nu udbetales direkte til udlejer og ikke længere sættes ind på borgerens Nem-konto. Hvorfor nu denne metode? Er det fordi meget få ikke betaler deres husleje til tiden af én eller anden årsag?

Eller er det bare endnu en centralisering og umyndiggørelse af borgerne?

Jeg for min del er skuffet over, at staten ikke har mere tillid til jeg betaler min husleje til tiden. Det er arrogant og nedværdigende, at vi borgere konstant fratages den ene lille smule selvstændighed efter den anden efter salamimetoden. Hvad i alverden bilder de sig i grunden ind på inde borgen? Tror de ikke størstedelen af borgerne kan tage vare på deres eget liv? Eller skal vi især såkaldte svage borgere passes op i begge ender og kontrolleres samtidigt? Det er da absolut velment at hjælpe de stakkels borgere, så de har tag over hovedet?

Jeg får kvalme af overdanmarks velmendenhed som nærmer sig den retssikkerhedsmæssige underminering, til krænkelsen af selv de mest basale menneskerettigheder.

Til de af Jer læsere der også er skuffede over, at I ikke længere modtager boligstøtten separat, er der heldigvis håb forude. Der står nemlig i skrivelsen fra UdbetalingDanmark, at boligstøtten kan udbetales direkte til udlejer, ikke at boligstøtten skal udbetales direkte til udlejer. Ergo bruger I som jeg har gjort, §3 i skrivelsen fra UdbetalingDanmark, henvender Jer skriftligt til begge parter, og forlanger at boligstøtten indsættes på Jeres Nem-konto som den plejer at blive.

Nu er det noget uheldigt, at min udlejer hele to gange har misforstået retningslinjerne omkring boligstøtte til skade for mig. Ergo har jeg allerede skrevet til begge parter, og ganske nøje forklaret dem hvad der sker, hvis ikke min boligstøtte indsættes på min Nem-konto som hidtil. At hverken udlejer eller UdbetalingDanmark vil tage kontakt til den anden part, er ikke mit problem. Jeg har taget mine forholdsregler med banken, som er helt med på den.

Er der den mindste slinger i valsen, kommer både UdbetalingDanmark og udlejer til at sidde med aben. Aben har meget dårlig mave og aben det er mig. De to parter vælger helt selv. Jeg nægter at lade mig ydmyge mere!

Eva Kramer
Førtidspensionist og Folketingskandidat

Del Den totale ydmygelse af danskerne