Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

281

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

En homovenlig præst, tak

Debatindlæg
Åben

Gratis

Om cirka et år siger jeg ”ja” til min forlovede i kirken. Da jeg er mand og min forlovede er kvinde er det min ret, hvis mindst en af os er medlem af folkekirken. Havde vi været af samme køn, kunne præsten afvise.

Derfor har vi valgt at afvise de præster, som ikke ville vie os, hvis vi var af samme køn. Kun en præst, som også er villig til at vie homoseksuelle, skal også kunne vie os.

Biblen siger en del for og imod homoseksuelle. Men meget af det i Biblen, som tager afstand fra homoseksualitet stammer fra det Gamle Testamente – og det blev som bekendt erstattet med det Nye Testamente. I det Nye Testamente fylder næstekærlighed og tilgivelse derimod. Guds kærlighed er universel. Han elsker alle uanset hvad de har gjort og gør.


Guds kærlighed gælder også homoseksuelle og vi har ikke ret til at afvise folk, der søger ham.
 Derfor skal vi heller ikke gøre os til dommere i religiøse spørgsmål, for det går galt. Se hvad der sker i islamistiske stater verden over. Eller se på middelalderens kristne Europa, som også var mildt sagt ubehageligt.

Vi må ikke glemme, at vi alle er syndere. Hvis homoseksualitet er en synd så stor, at en homoseksuel ikke kan giftes i kirken, burde de fleste, der skal giftes, tænke over om de er værdige til at betræde kirkens gulv.


Hvor mange af os har ikke gjort ting, som var dårlige og onde i vores liv? Alle som en. 
To homoseksuelle gør ved deres homoseksuelle handling intet ondt imod nogen. Hvis man endelig skal konkludere (men det tror jeg ikke på), at det er en synd, så er det i hvert fald en synd, der ikke påvirker andre.


Men alene fordi det ikke skader nogen, forekommer det også forkert i en kærlig religion at kalde det for en ”synd” at være homoseksuel.

Andre tider

Som kristne skal vi også forholde os til at samfundet ændrer sig, og de bud, som blev givet os for tusinder af år siden, skal sættes i en kontekst. Som vi fortæller vores børn en modificeret sandhed for at de kan forstå og relaterer sig til den, fortalte Gud os også, hvordan vi skulle opføre os under helt andre (og hårdere) forhold, end dem vi lever i nu.


Men de forhold har ændret sig. I en efterhånden fjern fortid var det umuligt at få børn som homo og i barske tider kunne det betyde at slægten udgik. Men sådan er det ikke i dag. Kunstig befrugtning, højere overlevelsesrater for børn (i Danmark taler man knap nok om børnedødelighed – hvor er det egentlig smukt) har ændret billedet radikalt. Og slægtens undergang er i vores del af verden snarere truet af at folk fravælger at få børn.

Det er på tide at få aflivet de myter, der er om homoseksuelle, helt. Homoseksuelle er ikke dårligere forældre. Og de elsker ikke hinanden mindre end heteroseksuelle. 
At hjælpe børn i voldsomme situationer (som dem, der adopteres fra udlandet eller internt i Danmark, er i) bør være en dyd så længe forældrene vil give den nødvendige omsorg, og ikke noget man skeler til forældrenes seksualitet for.

Den religion jeg tilhører, ønsker ikke at banke os tilbage til hverken stenalderen eller middelalderen. Og det er ikke første gang vi flytter os på det religiøse område fordi verden har ændret sig siden Biblens ord blev givet os. Hvor kontroversielt var det fx ikke at acceptere kvindelige præster? Tænk på kvindens rolle i bibelsk tid. I dag tænker vi ikke synderligt over at vores statsminister er kvinde. En dag skal vi heller ikke tænke over at to mænd kysser på åben gade.

Jeg ønsker at kirken er et sted hvor, der er fulgt med tiden, et sted, hvor alle føler sig velkomne og et sted, hvor man minder os om, at Jesus døde for vores synder – og alt (og ingen undtagelse) er tilgivet i det hinsides ved troen på ham. 
Og ikke et sted, hvor vi afviser folk i porten pga. ting som ikke skader andre.Det er derfor vi har valgt, at den præst, som vier min forlovede og mig, også skal være rede til at vie homoseksuelle.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper