Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Virkeligheden lever ikke op til fantasien

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Virkeligheden lever ikke op til fantasien

Skrevet af Latifa Ljørring

Flere kvinder med muslimsk baggrund, kæmper for at få frihed til selv at vælge, hvordan de vil leve deres liv!

Jeg har hørt en historie for nyligt om en ny gift kvinde af muslimsk baggrund, der blev slået af sin mand, fordi hun ikke ønskede at give sig seksuelt.

Det ’vækker’ noget i mig at høre sådanne historier.

At disse kvinder ikke bryder ud, men fortsætter med at leve under sådanne forhold. Islam som en religion - der påberåber sig at være positivt indstillet overfor sex og fremhæver de religiøse idealer, seksuel kærlighed og sex som et udtryk for åndeligt fællesskab og gudstjeneste (ibadat) - spiller efter min mening fallit.

Når den religiøse overbevisning er, at en muslimsk kvinde skal være seksuelt til rådighed for manden på alle tidspunkter, og at det er vigtigt at tilfredsstille sin mand seksuelt og ellers blive straffet af Gud, viser bare, at fortolkningerne af Islam fejler endnu en gang.

Erfaringer om kvinder og Islam viser i mange tilfælde, at fortolkninger og perspektiveringer af islamiske tekster absolut ikke fremhæver lighedsprincippet, der er fundamentalt i Islam, der lægger vægt på netop lighed og retfærdighed!!

Positivt billede af Gud

At have et godt forhold til Gud er vigtigt for mange muslimske kvinder og spiller også ind i form af intime relationer. Sex anses af mange som en form for divination – at væve åndelighed sammen med seksualitet på en organisk måde. Men hvad nu, hvis man er i et ægteskab præget af mandlig dominans og måske endda vold?! På hvilke måder er islamiske tekster brugt i praksis for at kunne navigere i intime relationer og den troendes forhold til Gud?

Flere muslimske kvinder har religiøse idealer som seksuel kærlighed og åndelig tilbedelse - noget, de næsten aldrig har oplevet, men stadig holdt fast i . Det var især tilfældet for kvinder, der var i ægteskaber præget af vold og utroskab. Jeg mener, at disse positive forestillinger om sex blev opretholdt, fordi de har gjort det lettere for kvinder at udholde de vanskelige ægteskaber. De religiøse idealer giver dem styrke til at udholde og overleve det destruktive forhold.

Noget, som jeg absolut ikke kan forstå!

Men dilemmaet er, at selvom disse idealer kan give disse kvinder hjælp på den korte bane , kan de være skadeligt i det lange løb. For kvinderne kan ikke selv udfordre og stå op imod uretfærdighed, få modet og styrken til at forlade de destruktive relationer og søge skilsmisse. De vælger i stedet at leve på disse betingelser år efter år, og det siger jo alt om de forfejlede religiøse idealer og deres voldsomme indflydelse på disse kvinders liv og etik.

Det er tankevækkende at befinde sig under sådanne forhold!

Og endnu mere tankevækkende, at en del både mænd og kvinder finder en løsning med at praktisere sex uden for ægteskabet før og efter ægteskabet! Det er ikke længere overraskende eller en hemmelighed, at langt størstedelen af udenlandske unge mænd og kvinder med muslimsk baggrund har en kæreste eller en form for affære, specielt her i Vesten, både før og en del efter ægteskabet.

Spørgsmålet er så: Er det ikke på tide at bryde ud og smide det perfekte, men komplet urealistiske billede af Islam ud og i stedet leve sit liv frit?! Det er trods alt mere befriende at leve sit liv på den måde uden at være dobbeltmoralsk!!

Del Virkeligheden lever ikke op til fantasien