Satire og magtkritik siden 2013

Folkets Avis har brug for meget mere opbakning!

Politiken forsøgte at kvase Folkets Avis

Men den magtkritik, den bidende satire og ikke mindst den vedholdende kritik af de gamle medier som kun findes på Folkets Avis, er 100 procent afgørende for Danmarks fremtid og den oplyste og alsidige debat.

Støt her - lige nu

Fuskere trak 4,1 mia ud af DK - SKAT kræver kun 1,6 mia retur

Af Lennart, 26. september, 2019
Kildemedier
2.500.000.000 kroner i svindel-rabat til bagmændene
SKAT har ikke haft styr på sagerne

Fra 2012 til 2015 mistede SKAT 12,7 mia. gode danske skattekroner i skandalen om udbytteskat - de røg ud til bagmænd i udlandet.

Efterhånden er der kommet flere navne på listen.

Men hvad der er lige så interessant er at nyheder.TV2.dk og Politiken kan afsløre at SKAT har indgået et forlig med nogle af bagmændende.

Forliget indebærer at bagmændene kan fratrække de udgifter de således med fordel kan hævde at have haft i forbindelse med at få pengene ud af Danmark.

Samlet set ender bagmændene i denne del af skandalen om udbytteskatten som med kun at betale 1,6 mia tilbage ud af 4,1 mia.

SKAT giver således et "fradrag" på langt over halvdelen af beløbet. Nemlig cirka 2,5 mia i rabat til bagmændene.

Juraprofessor Eva Smith sammenligner over for nyheder.TV2.dk sagen med et indbrud hvor tyven har stjålet 20.000 i et pengeskab og senere bliver fanget af ejeren, der naturligvis kræver sine penge tilbage.

Så siger han: "Nej nej, det kan du ikke få, fordi jeg har købt en skærebrænder, den kostede 2000, og jeg har snakket med en ekspert i, hvordan man stopper jeres tyverialarm inden, og han vil have 4000. Der var en, der holdt vagt for mig, han vil have 3000, så de penge skal jo trækkes fra

forklarer hun med et billede som alle kan forstå.

nyheder.TV2.dk har mere om sagen.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her