Primære faneblade
Citathistorie: 
Åben

Gratis

Fuskere trak 4,1 mia ud af DK - SKAT kræver kun 1,6 mia retur

2.500.000.000 kroner i svindel-rabat til bagmændene

SKAT logo
SKAT logo
SKAT har ikke haft styr på sagerne

Fra 2012 til 2015 mistede SKAT 12,7 mia. gode danske skattekroner i skandalen om udbytteskat - de røg ud til bagmænd i udlandet.

Efterhånden er der kommet flere navne på listen.

Men hvad der er lige så interessant er at nyheder.TV2.dk og Politiken kan afsløre at SKAT har indgået et forlig med nogle af bagmændende.

Forliget indebærer at bagmændene kan fratrække de udgifter de således med fordel kan hævde at have haft i forbindelse med at få pengene ud af Danmark.

Samlet set ender bagmændene i denne del af skandalen om udbytteskatten som med kun at betale 1,6 mia tilbage ud af 4,1 mia.

SKAT giver således et "fradrag" på langt over halvdelen af beløbet. Nemlig cirka 2,5 mia i rabat til bagmændene.

Juraprofessor Eva Smith sammenligner over for nyheder.TV2.dk sagen med et indbrud hvor tyven har stjålet 20.000 i et pengeskab og senere bliver fanget af ejeren, der naturligvis kræver sine penge tilbage.

Så siger han: "Nej nej, det kan du ikke få, fordi jeg har købt en skærebrænder, den kostede 2000, og jeg har snakket med en ekspert i, hvordan man stopper jeres tyverialarm inden, og han vil have 4000. Der var en, der holdt vagt for mig, han vil have 3000, så de penge skal jo trækkes fra

forklarer hun med et billede som alle kan forstå.

nyheder.TV2.dk har mere om sagen.

26/9/2019
Organisationer: 
SKAT
Emner: 
skatter og afgiftersvindel
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil