Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

310

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade
Pixabay

De danske smørrebrød - foto: pixabay

Kommercielt

Smørrebrød – derfor er det stadig populært

Smørrebrød er en skøn, traditionel og vellidt dansk spise. Den kan synes simpel, men kan også gøres utroligt ekstravagant.

Men hvad er egentlig definitionen på smørrebrød, og hvorfor er det stadig så populær en ret i dagens Danmark? Få svarene lige her.

 

Hvad er eksempler på smørrebrød?

Smørrebrød er egentlig blot brød, som er smurt: typisk med smør eller margarine og noget pålæg. Hvor formelt eller uformelt det gøres, er der mange variationer af.

Nogle eksempler på de mest populære typer af dansk smørrebrød i dag er:

  • Laks: Skiver af koldrøget laks på hvidt brød med rejer ovenpå. Øverst er der citron og dild.
  • Dyrlægens natmad: Et smurt stykke mørkt rugbrød med leverpostej. Hertil kommer en skive saltkød toppet med sky. Øverst findes rå løgringe og karse.
  • Roastbeef: tynde skiver af roastbeef på rugbrød med remoulade. Øverst er den toppet med peberrod og sprødstegte løg.

 

Hvilke typer smørrebrød findes der?

Der findes flere forskellige typer af smørrebrød og hele forskellen ligger både i ingredienser og tilberedelsesmetoden.

Den mest simple form for smørrebrød er en håndmad. En håndmad består primært af brød, og herefter et ganske tyndt lag pålæg. Det kan både være oste, postejer eller former for kød. Der findes også vegetariske alternativer inden for typen håndmad.

Den lidt mere elegante form for smørrebrød er et frokostsmørrebrød. Her vil der typisk være gjort mere ud af pålægget, og der vil også være pynt. Dog vil smørrebrødene være fremstillet i store partier. Denne type vil ofte være at finde i et supermarkeds delikatesseafdeling eller til et firmaarrangement.

Den mest ekstravagante form for smørrebrød er det højtbelagte. Højtbelagt smørrebrød tilberedes af en smørrebrødsjomfru, og her vil der typisk være flere lag af pålæg og pynt. Denne type smørrebrød spises med bestik.

 

Hvornår spiser vi smørrebrød?

I Danmark spiser vi smørrebrød på mange forskellige tidspunkter. Det er primært tidspunkt og anledning, som afgør, hvor elegante former for smørrebrød, vi spiser.

De højtbelagte spises typisk ude – enten med familie, venner eller forretningsforbindelser – mens håndmadder kan spises på madpakke og frokostsmørrebrød kan spises på kontoret eller i hjemmet i weekenden.

 

Smørrebrødsopskrifter

 

Dyrlægens natmad Se opskriften her.

Rullepølse Se opskriften her.

Sol over Gudhjem Se opskriften her.

Roastbeef på 2 måder Se opskriften her.

Sprængt oksebryst Se opskriften her

 

Tilbehør og mere inspiration:

 

Mayonnaise Se opskriften her

Remoulade Se opskriften her

Rugbrød Se opskriften her

Franskbrød Se opskriften her.

Roastbeef Se mere her

Julefrokost Se mere her

Påskefrokost Se mere her

Saucer Se mere her

Smør Se mere her

Æg Se mere her

 

Skulle du få lyst til noget klassisk sødt bagefter, så kunne kajkager, citronfromage eller rutebilslagkage anbefales.

Lagt på af Per Asmussen
annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper