Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse SD er forskellig fra DF på hvilken måde?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

SD er forskellig fra DF på hvilken måde?

Skrevet af Debatredaktionen

Mens dønningerne lægger sig efter det svenske valg, kan man opleve den ene kendte "kommentator" efter den anden skose de andre svenskere for ikke at respektere folkets valg - dvs omtrent 13% til SverigeDemokraterne.

Jeg synes også, det er helt vanvittigt, at et land kan være så udemokratisk, at lyset ligefrem slukkes - bogstaveligt talt.

Det er også utroligt, at meningsmålingerne kan ramme så meget ved siden af - og dog...

Hvor meget anderledes er det egentlig i forhold til behandlingen af DF her i Danmark? Her rammer meningsmålingerne også ved siden af - og har gjort det i noget tid. Det var nemlig ikke "stuerent" at være DF'er.

Det grundlæggende problem er, at der er en enorm afstand fra almindelige mennesker til den elite, som i lang tid havde førsteret til sæderne i Folketinget og jobbene som "kommentator" - fordi det er nogenlunde de samme mennesker, med samme baggrund og samme værdisæt.

De ser simpelthen ikke, hvad der foregår ude i virkeligheden. På samme måde som i Sverige.

Og samtidig står det smerteligt klart for især socialdemokraterne, at de har tabt rigtig mange vælgere til det nye socialdemokrati: Dansk Folkeparti. De forstår ikke selv, hvad der foregår, men det siger alle markedsundersøgelserne og - ikke mindst - valgresultaterne.

De gamle partier med deres alt for vellønnede politikere skal til at tage sig sammen, tror jeg. De skal indse, at de ikke har svaret på alting. At det nogen gange er Maren i Kæret, der ved, hvad der foregår og ikke dem selv, og at deres fornemste opgave er at give Maren i Kæret det bedst mulige liv - i stedet for at jagte internationale topposter som en naturlig del af "karrieren".

Så vil de indse, at det slet ikke er sjovt at køre i bus med en flok indvandrerdrenge, som er sluppet løs, eller at bo i en boligforening, som bliver taget over af mennesker, som ikke vil holde jul. Mange har gamle forældre, som ikke kan få hjemmehjælp, mens man ser TV-dokumentar om "asylansøgere", som hæver kostpenge i Sandholmlejren, før de tager tilbage til København, hvor de arbejder sort på et vaskeri.

Det er ved at være tiden, at man indser, at Danmark ikke længere er en tidligere kolonimagt, som bør skamme sig. At Danmark bare er et ganske almindeligt land, som skal have tingene til at fungere.

Det er jo ikke "racisme", hvis man gerne vil være i sit hjemland i nogenlunde fred, uden at skulle betale til hele verden "bare fordi" og udsættes for højtråbende snotunger i bussen eller for kriminalitet, som før i tiden var ganske utænkelig. Samtidig med, at man bliver højlydt anklaget for at være racist af de flere og flere ganske veltalende unge "nydanskere".

Severin M. Ørsted, Lemvig

Del SD er forskellig fra DF på hvilken måde?