Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

309

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade
(c)Gastrofun.dk

Beef Wellington

Kommercielt

Hvem er Beef Wellington opkaldt efter?

Der er uendelig uenighed om, hvem Beef Wellington er opkaldt efter, da man ikke ved det med sikkerhed.

Der er dog alligevel en del forskere, der efterhånden er blevet enige om, at Beef Wellington er opkaldt efter Arthur Wellesley, der på daværende tidspunkt var First Duke of Wellington.

Senere blev han premiereminister af to omgange, ligesom det var ham, der sikrede England en gigantisk sejr over Napoleon.

 

Det er således en vældig populær herre, der formentlig har lagt navn til én af de mest populære retter gennem tiden, og det er da også en ret, der har ekstremt meget saft og kraft i sig.

 

Hvilke kendte sværger til Beef Wellington?

Jackie O og John F. Kennedy var ganske store tilhængere af Beef Wellington og serverede den ret ofte til middagsselskaber tilbage i tiden.

I nutiden er det særligt Gordon Ramsay, som har kastet sin kærlighed over Beef Wellington.

Og hans version er i øvrigt ekstremt populær.

Det er særligt mænd, der er meget glade for Beef Wellington.

Det kan forklares med det rustikke ydre, det lækre oksekød og den kraftige og lækre smag, der rammer munden, når du tager en bid.

 

 

Hvilket kød er bedst til Beef Wellington?

Beef Wellington laves altid med oksekød.

Men spørgsmålet er selvfølgelig, hvilken slags oksekød det skal være – eller med andre ord, hvilken udskæring oksekødet skal have.

Traditionelt laves Beef Wellington med oksemørbrad, hvilket giver den en helt unik og ganske bombastisk smag.

Oksemørbrad er dog ofte noget af et stykke kød at slæbe med hjem, og da det er utroligt dyrt, er der mange mennesker, der går efter alternativer til oksemørbraden.

Således kan du i stedet vælge af bruge en halv roastbeef.

Det er markant billigere at arbejde med, og resterne kan du afbrune og smide i fryseren, så du har til biksemaden og den gode wok-ret. Du kan også sagtens anvende andre udskæringer, som man ikke kender fra den traditionelle ret.

Dette kunne være Kalkunfilet, andebryst eller svinemørbrad.

 

Wellington opskrifter

 

Opskrifter med oksekød:

 

Andre udgaver af Beef Wellington:

Lagt på af Per Asmussen
annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper