Citathistorie: 

Sexarbejder modsiger socialdemokrat: "Det har jeg aldrig hørt om"

Folk i branchen kan ikke genkende det billede S-ordfører Camilla Fabricius tegner

Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug

Camilla Fabricius. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Camilla Fabricius har talt om stomi og diskusprolapser i prostituerede som følge af analsex

I går tog jeg spørgsmålet op omkring vederhæftigheden eller manglen på samme af de påstande som Socialdemokraternes socialordfører Camilla Fabricius har fremført om analsex og prostituerede i Danmark.

Jeg opfordrede på det kraftigste til at man faktatjekkede de påstande som Camilla Fabricius har fremført i Jyllands-Posten og på Altinget.

I dag udkommer Danmarks Radios Detektor så med et faktatjek – god timing må man sige.

Og det samlede indtryk er som forventet at Camilla Fabricius' påstande ikke har meget hold i virkeligheden. I hvert fald ikke hvis man spørger dem som ved mest om den - nemlig dem som lever den.

Detektor kommer frem til følgende angående de voldsomme skader som Camilla Fabricius hævder er forbundet med arbejdet som prostitueret:

Detektor har talt med flere forskere samt organisationer og foreninger, der arbejder med prostituerede. Og ingen af disse kan genkende så voldsomme skader, som Camilla Fabricius taler om.

En prostitueret fra Sexarbejdernes Interesseorganisation udtrykker det over for DR sådan her:

I mine 20 år blandt sexarbejdere og som sexarbejder har jeg aldrig hørt om det

Detektor har også talt med Gadejuristen og Stomi-foreningen som heller ikke kan genkende det billede som Camilla Fabricius tegner af analsex og prostitution.

Nu mangler vi bare svar på hvorfor Camilla Fabricius tegner et billede folk i branchen og andre med forstand på forholdende ikke kan nikke genkendende til.

Del Sexarbejder modsiger socialdemokrat: "Det har jeg aldrig hørt om"