Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her

Og god læselyst,
Lennart Kiil

Primære faneblade
Annonce

Kommercielt

Hvad kan man lave på Frederiksberg? En guide til byen i byen

Frederiksbergs største trækplastre må uden tvivl være Zoologisk Have og Frederiksberg Have. Begge haver er nærmest synonyme med bydelen og indbyder til en masse forskellige aktiviteter for både børnefamilier, turister, kærestepar og andre nysgerrige. Men faktisk har Frederiksberg meget mere at byde på end blot de to gamle haver. Så meget, at man kan tilbringe en hel dag der.

En dag på Frederiksberg kunne f.eks. starte med lækker morgenmad eller brunch på en af kvarterets lækre caféer, som Frederiksberg har en del af ved Godthåbsvej, lige omkring Aksel Møllers Have metrostation. Det er nemt at komme dertil, og her får man ved første øjekast både et godt indblik i, hvordan den almindelige frederiksberger lever samt en masse lækre kulinariske oplevelser lige netop i dette område.

Shopping og spadseretur igennem Frederiksbergs mindre kendte haver

Derefter kan man snildt tage en vandretur ned ad Nordre Fasanvej og se på områdets mange butikker. Der er masser af steder at shoppe, hvad enten du er på udkig efter mode, elektronik, delikatesser eller flotte caféer, hvor man kan hvile benene og få sig en latte. Alternativt kan du gå helt til Frederiksberg Centret, der har 90 butikker, og som både i 2017 og 2018 blevet kåret til Danmarks bedste shoppingcenter.

Når du er færdig med at kigge i butikker, kan du gå en hyggelig tur igennem Frederiksbergs mindre kendte have, Haveselskabets Have, som ligger klos op ad Frederiksberg Have. Denne skjulte perle er der ikke mange, udover Frederiksbergs faste beboere, der kender til. Haven er lille og hyggelig, har sin helt egen sø og opdyrkede arealer, hvor man kan få sig en masse botaniske oplevelser og imens undre sig over, hvordan der kan være så stille og grønt midt i byen.

Frederiksbergs egen biograf og rundvisning på Frederiksberg Rådhus

Er vejret ikke til at gå en tur, eller trænger man bare til at koble lidt af og få noget god underholdning, kan man tage i den lokale biograf og få sig en filmoplevelse lige i hjertet af Frederiksberg. Falkoner Bio åbnede i 2007 og er dermed en god tilføjelse til bydelen, hvor alle slags filmelskere kan fylde bægeret med popcorn og se de nyeste film i biografens seks sale.

Skulle man til gengæld vælge at komme til Frederiksberg på den første lørdag i måneden, kan man få en gratis rundvisning i det store rådhus, der stod færdigbygget i 1950’erne, og som med held har givet det københavnske kamp til stregen hvad angår størrelsen. Flinke vagter vil vise nysgerrige borgere rundt, og er man heldig, er det 60 meter høje tårn åbent for besøgende, så du kan se København fra en helt ny vinkel.

Der er med andre ord rigeligt at tage sig til på Frederiksberg, og så er nattelivet og bydelens mange charmende beværtninger eller teatre ikke engang nævnt. Frederiksberg har altid været kendt for sine forlystelser og historiske arealer, men er også en moderne bydel med sin helt egen puls, og meget at hente for alle nysgerrige aldersgrupper.

annonce

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?