Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hvorfor vælge leasing fremfor køb af bil?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Hvorfor vælge leasing fremfor køb af bil?

Der er rigtig mange, der vælger at privatlease en bil fremfor at købe en selv. Det kan der være flere gode grunde til, og nogle af dem kigger vi nærmere på lige her.

Privatleasing giver stor fleksibilitet

En af de helt store fordele ved privatleasing på Sjælland – og i resten af landet – er, at du har nemt ved at skifte en leaset bil ud. Opstår der nye behov efter en periode med én bil, kan du relativt nemt skifte til en anden bil, som i højere grad lever op til dine nye krav.

Netop denne fleksibilitet gør privatleasing ideel for dig, der endnu ikke er så ”sat”. Har du ingen fast partner, ingen børn og ingen fast ejendom, er der større sandsynlighed for, at din livssituation – og dermed din økonomi – ændrer sig markant inden for de næste år. Det samme gælder, hvis du for eksempel er ny på arbejdsmarkedet og forventer at ville afprøve forskellige jobs.

Med privatleasing har du mulighed for hurtigt og billigt at skifte bilen ud, hvis du for eksempel får nyt job, eller der kommer børn ind i billedet. Det er således særligt relevant at overveje denne mulighed, hvis ikke du ved, hvad fremtiden bringer.

Du har mulighed for at lease dyrere biler

Når du privatleaser en bil, har du mulighed for at køre rundt i en væsentligt dyrere sag, end du ville kunne, hvis du skulle købe. Har du en forkærlighed for lækre biler med masser af hestekræfter, kan det derfor være relevant at overveje at lease.

En af grundene til, at det kan give mening at lease en dyrere bil, er, at du i et sådant tilfælde ikke selv skal bekymre dig om, at bilen falder i værdi. Det gælder, at biler falder markant i værdi i løbet af blot kort tid, og du er derfor som regel nødsaget til at have den samme bil i mange år, hvis ikke du skal miste alt for meget. Når du privatleaser, er det leasingselskabet, der skal forholde sig til denne problematik.

Der er efterhånden mange leasingselskaber, der har specialiseret sig i netop luksuriøse køretøjer, og det tyder på, at der er en stigende interesse for netop denne form for leasing.

Du kan få en leasingaftale, der passer netop dig

En sidste fordel, der skal nævnes ved privatleasing, er, at du kan skræddersy en leasingaftale, der matcher netop dine behov og krav. Du skal forholde dig til, hvor mange kilometer du kører om året, og derudover skal du forholde dig til, om du for eksempel vil have en serviceaftale inkluderet i din leasingaftale.

Når du leaser en bil, betaler du for et vist antal kørte kilometer. Hvis du overskrider denne grænse, skal du betale en efterregning, når du leverer bilen tilbage. Har du ikke mulighed for at beregne et præcist antal kilometer, eller kører du virkelig meget, kan det måske i stedet give bedre mening at købe. Du skal altså have dine behov, krav og ønsker for øje, når du skal vælge, om du skal købe eller lease.

Del Hvorfor vælge leasing fremfor køb af bil?