Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Tusindvis af slaver i England

Det britiske parlament afskaffede ved lov slaveri i 1833, men historiens hjul drejer langsomt - og somme tider drejer det baglæns.

I vore dages England lever skønsmæssigt 10.000 til 20.000 personer som slaver. Sidste år viste statistikken fra NCA (det nationale kriminalitetsagentur), at der blev rapporteret om 1746 ofre for slaveri, og dette var en stigning på 47 procent i forhold til 2012, skriver Sunday Telegraph, som har taget hul på en artikelserie om vore dages slaveri.

De fleste af slaverne er indvandrere, men også indfødte briter kan ende i slaveri. En mand i 60 års alderen ved navn Albert havde levet det meste af sit liv sammen med sin mor. Da hun døde, blev han hjemløs. På et herberg mødte han to mænd, der tilbød ham bolig og arbejde. Det viste sig, at han skulle bo sammen med flere andre i en campingvogn og arbejde som murerarbejdsmand. Mændene solgte ham videre til en familie for 3000 £, og her gjorde han tjeneste under slavelignende vilkår i fire år, indtil Frelsens Hær opdagede ham og tog ham under sine vinger.

Andre af slaverne bliver udnyttet seksuelt, og der er eksempler på, at de har været så unge som 13 år.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil