Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Indisk minister i brummen

En af Indiens mest magtfulde regionale ledere blev forleden dømt for korruption, og straffen lyder på fire års fængsel plus en bøde på ca. 95 millioner danske kroner.

Dommen over Jayalaliithaa Jayjaram er den dramatiske afslutning på en lang og farverig karriere, først som filmskuespiller, senere som førsteminister i den indiske delstat Tamil Nadu. Hun og tre andre blev dømt for besiddelse af enorme formuer, herunder 2000 hektar land og 30 kilo guld, ialt værdier for ca. 57 millioner kroner. Hun ejede også sin egen TV-station, skriver Daily Telegraph.

Hun kunne ikke redegøre for, hvor pengene stammede fra. Hendes symbolske ministerløn havde udgjort 1 rupee om året. Korruptionssagen har kørt siden 1996, og det betragtes som en stor sejr for det indiske retssystem, at der nu omsider er faldet dom. Politikere er ikke længere urørlige.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil