Primære faneblade
Citathistorie: 
Åben

Gratis

Stor bommert: Så kager Krag i den igen

Astrid Krag vil fjerne flere børn - men fatter ikke den første ting

Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Astrid Krag. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Ups, Krag

Det er rart at have ret.

Og Astrid Krag virkede da også tilfreds da hun på twitter kunne dele en undersøgelse som understøttede socialdemokratiets vision om at tvangsfjerne flere børn tidligere.

Her er hvad hun blandt andet skrev:

Ny analyse: Tidligt anbragte klarer sig bedre end sent anbragte børn.

Astrid Krag har fremsat lignende påstande i en pressemeddelelse og en række medier har også viderekolporteret påstanden.

MEN.

Problemet er bare lidt at den undersøgelse Astrid Krag henviser til slet ikke viser at "Tidligt anbragte klarer sig bedre end sent anbragte børn."

I hvert fald ikke i forstanden at det er den tidligere anbringelse som bevirker at de klarer sig bedre. Og derfor kan undersøgelsen heller ikke bruges som argument for den politik Krag og resten af socialdemokraterne gerne vil føre.

Det er faktatjekker-siden TjekDet som har gennemgået Astrid Krags påstand.

Og jeg vil tillade mig at citere lidt fra TjekDets gennemgang:

Analysen kan nemlig ikke bruges som belæg for, at børn klarer sig bedre senere i livet, hvis bare de anbringes tidligere. Det fastslår analysen allerede på første side.

Det samme gør de tre forskere, som har gennemgået analysen for TjekDet

”Der er ikke belæg for, med denne analyse i hånden, at fremskynde anbringelser,” siger Michael Rosholm, der er professor ved Trygfondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet.

De fleste som har beskæftiget sig bare en smule med forskning, videnskab og undersøgelser ved at man ikke må forveksle sammenfald med årsagssammenhæng.

Det er lidt betænkeligt at en så magtfuld person som Astrid Krag ikke er bekendt med denne grundregel inden for videnskaben.

Sagen viser som en del andre at ethvert ord som kommer ud af munden på en magthaver egentligt bør faktatjekkes på kryds og tværs før man sætter sin fulde lid til det.

Især når emnet er så afgørende og betydningsfuldt som tvangsfjernelser.

Det er ikke første gang Krag er kommet med besynderlige påstande. For eksempel kom hun for nylig med en mærkelig påstand om følgevirkninger ved prostitution.

29/1/2020
Personer: 
Astrid Krag
Organisationer: 
Socialdemokraterne
Emner: 
tvangsfjernelservidenforskningfamilie
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn